BIO JE OPSJEDNUT IDEJOM DA NIJE BIOLOŠKI OTAC: Evo što austrijski mediji pišu o ubojici troje djece

Screenshot Kronen Zeitung

Trostruko ubojstvo u Mlinovima šokiralo je cijelu Hrvatsku. O osumnjičenom Austrijancu Haraldu Kopitzu pišu i europski mediji. Kronen Zeitung objavio je kako je moguće da je Kopitz patio od depresije te da je upao u financijske probleme. Spomenuti mediji objavio je portret osumnjičenika.

Detaljan tijek događaja prati i Der Standard, ali nisu otkrili identitet austrijskog državljanina. Autorski članak donosi Kleine Zeitung temeljem podataka iz hrvatskih medija, no uz detalje o dobi djece. Navode i da bi uzrok smrti, “gušenje ili davljenje”, trebao biti poznat već danas nakon obdukcije na sudskoj medicini.

Zanimljive informacije ima austrijski tabloid Heute koji piše da je Harald navodno bio opsjednut idejom da on nije biološki otac djece.

“Bio je na dnu, nije imao novaca”, otkrio je jedan od izvora za Heute, a iz Svjetske  masonske organizacije poručuju da ga ne poznaju osobno te da za ovakav čin nema opravdanja.

“To ne odgovara masonskoj filozofiji. Masoni se ograđuju od počinitelja”, poručuju.

Konzumirao je drogu i posjećivao “crvenu četvrt”

Navodno je 56-godišnjak često posjećivao i “crvenu četvrt” u Beču te konzumirao drogu, piše Heute. Njihov izvor tvrdi kako je Harald u više navrata naglašavao kako je siguran da nije otac 7-godišnjim blizancima i četverogodišnjaku.

Podsjetimo, Austrijanac se trenutno nalazi u KBC-u Sestre Milosrdnice gdje se oporavlja od trovanja. Detalje ubojstva na pressici objavila je i zagrebačka policija.

“Zagrebačka policija nije imala saznanja niti je ikad prije pružena intervencija u obitelji u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je noćas ubijeno troje malodobne djece, za što je osumnjičen njihov 56-godišnji otac, austrijski državljanin, izvijestili su iz PUZ-a.

”Iskoristila bih priliku da kao policijska službenica, ali i u svoje osobno ime, kao majka i roditelj, iskažem iskrenu sućut majci i članovima šire obitelji. Policijskim službenicima, s obzirom da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti će pružena stručna pomoć”, poručila je Nikolina Grubišić Požar iz Odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke.

Otkrila je i kako je dolaskom policije na mjesto događaja zatečen muškarac koji je bio narušenog zdravstvenog stanja i troje maloljetne djece koja nisu davala znakove života.

”Dolaskom liječnika hitne medicinske pomoći potvrđena je smrt djece te da se radi o nasilnoj smrti. Građaninu je pružena liječnika pomoć te je smješten u KB Sestara Milosrednica gdje se nalazi na hospitalizaciji”, izjavila je Grubišić Požar.


Komentari