BILO JOJ JE 12, A PROFESORU 80: Potresna ispovijest djevojke iz Zagreba koja je prošla paklene instrukcije iz latinskog

Ilustracija: Pixabay

U jeku optužbi iz cijele regije, gdje se studenti i studentice, učenici i učenice žale na svoje profesore, od kojih su bile zlostavljane, uznemiravane ili silovane, zlostavljane su djevojke počele dijeliti svoja neugodna iskustva u grupi pod nazivom Nisam tražila. Javila se i jedna djevojka iz Zagreba koja je progovorila o zlostavljanju kada je još bila djevojčica.

“Molim anonimno. Imam više ružnih priča u svom životu, pitam se i danas da li sam privlačila bolesne idiote. Kad sam imala 12 god, išla sam na instrukcije iz latinskog i francuskog kod jednog starog uglednog profesora u Zagrebu. Imao je preko 80 godina. Prvo smo imali latinski u grupi, a zatim sam ja ostajala sama na francuskom. Jednog lijepog dana me na izlasku poljubio u usta i rekao au revoir mademoiselle. Mislila sam da je to neki francuski običaj… Bila sam dijete“, piše djevojka i nastavlja:

“Sljedeći tjedan me zvao u krilo, nevoljko sam morala ići, dirao me posvuda, jezik u usta, ruka u gaće… Ništa nisam rekla. Tjedan poslije je nastavio, zvao me u spavaću sobu, nisam instinktivno nikako htjela. Ostali smo za stolom gdje me ispipavao kao divljak. Rekla sam ocu koji je odmah reagirao. Jako sam mu i danas zahvalna što mi je vjerovao. Jer ljudi mi nisu vjerovali. Poslije je taj čovjek došao u moju osnovnu školu tražiti đake koji bi htjeli instrukcije iz latinskog. Trebalo ga je na policiju. Pitam se da li je još nekoj djevojčici radio takve gadarije. Nisam zaboravila. Sjećam se da je njegova kćerka bila u stanu i često prolazila po hodniku dok me pipao, ali nije ulazila. Htjela sam da uđe i da mu kaže da prestane. Eto”, stoji u objavi.

Molim anonimno. Imam više ružnih priča u svom životu, pitam se i danas da li sam privlačila bolesne idiote.
Kad sam…

Objavljuje Nisam tražilaSrijeda, 20. siječnja 2021.

U četvrtak je saslušanjem glumice Ive Ilinčić u beogradskom tužiteljstvu nastavljeno prikupljanje svjedočenja protiv vlasnika i voditelja glumačke škole u Beogradu Miroslava Aleksića, kojeg je nekoliko učenica optužilo za silovanje, seksualno zlostavljanje i bludne radnje.

Dan ranije u višesatnom emotivnom svjedočenju svoj iskaz dala je glumica Milena Radulović, koja je u javnosti i pokrenula optužbe protiv Aleksića, a pridružilo joj se još nekoliko glumica, nekoć polaznica škole glume i Aleksićevih učenica, svjedočeći da su bile žrtve seksualnog zlostavljanja i silovanja u razdoblju od 2008. do 2020., u vrijeme dok su bile malodobne ili kasnije.

To je policiji bio dovoljan razlog da Aleksića uhiti i on je saslušan u tužiteljstvu niječući optužbe i dovodeći u pitanje motiviranost da pokrenu cijeli slučaj, a Viši sud odredio mu je pritvor od 30 dana, između ostalog i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

U međuvremenu je, prema saznanjima beogradskih medija, još najmanje 20 djevojaka podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile Aleksićeve žrtve. Jedan od pravnih zastupnika Ive Ilinčić Jugoslav Tintor rekao je novinarima da je Iva “navela točno i detaljno sve čega se sjeća”, a zamolio je medije, s obzirom na to da je među onima koji optužuju Aleksića i malodobna osoba, kao i druge žrtve koji nisu spremne stati pred kamere, da sukladno tome obzirno prate cijeli postupak.


Komentari