BEZOBRAZLUK NA ISTOKU GRADA: Tri su žene opljačkane u razmaku od nekoliko sati, razbojnici ne biraju ni mjesto ni vrijeme

Photo: Borna Filic/PIXSELL, Ilustracija

Policijska uprava zagrebačka, izvijestila je da su se u ponedjeljak dogodile čak tri krađe na istočnom području Zagreba u kojima su pokradene žene starije dobi.

Prva se dogodila već u jutarnjim satima, kada se nepoznati muškarac lažno predstavio 89-godišnjakinji kao radnik javnog poduzeća pri čemu ga je pustila u svoj stan na Ferenščici. Nedugo nakon toga, kradljivac joj je otuđio novčanik s bankovnom karticom i pobjegao van te je na obližnjem bankomatu podigao više tisuća kuna.

Sat vremena kasnije, dojavljena je i druga krađa, no ovoga puta na Ravnicama. Naime, dva su muškarca naišla na 72-godišnjakinju te su joj pokušali prodati ogrlicu za koju su tvrdili da je vrijedna, pa da će kasnije za nju dobiti dvostruko veći iznos. Nakon nekog vremena, gospođa je pristala na ponudu, pa je otišla do banke podići više tisuća kuna koje je dala počiniteljima.

Policija izvještava i o razbojništvu koje se dogodilo u popodnevnim satima u Gornjoj Dubravi nedaleko od trgovačkog centra Supernova Zagreb – Garden Mall. Tamo je pak 73-godišnjakinju napao muškarac na autobusnoj stanici, te joj je pokušao uzeti torbicu iz ruke. Gospođi u pomoć uskočila žena koja je bila u blizini, no nisu se uspjele do kraja obraniti od razbojnika, koji joj je na koncu strgnuo lančić s vrata vrijedan nekoliko tisuća kuna i pobjegao.


Komentari