‘BEZ POSLA JE!’ Zagrepčanka pronašla ključ ispod otirača, krenula ‘operirati’ po kući. Uletjela je vlasnica pa sad mora u zatvor

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrepčanka Tatjana mislila je da će “napuniti džepove”, ali nije imala sreće. Naime, pokušala je opljačkati kuću na području metropole, ali su ju u tome spriječili ni manje, ni više nego – vlasnici.

Na zagrebačkom području je pronašla ključ ispod otirača te je ušla u kuću i počela otvarati ladice u spavaćoj sobi. Nije očekivala da će u kuću upasti vlasnica Ankica i njezina kći koje su se iznenadala vratile.

Tatjana se na sudu branila kako je ona dragovoljno odustala od premetanja po kući i krenula prema izlazu kad se vlasnica odjednom pojavila. Sud smatra kako se “ne može govoriti o dobrovoljnom odustanku jer je djelo ostalo u pokušaju samo zato što se Ankica sa kćeri vratila u kuću, a ne zato što je ona svojevoljno prekinula sa počinjenjem”.

Tatjani je izrečena bezuvjetna zatvorska kazna premda nije ništa ukrala jer joj to nije prvi put da je osuđivana za krađu.

“Kazneno djelo je počinila jer je bez sredstava za život, nezaposlena je, nakon počinjenja inkriminiranog kaznenog djela evidentirana je kao počiniteljica istovrsnih kaznenih djela, što sve ukazuje da je sklona protupravnom ponašanju”, zaključuje Županijski sud u pravomoćnoj presudi.


Komentari