BEZ IMALO STIDA Stariji muškarac krao računala i tablete iz škole na Trešnjevci pa ih prodavao

Foto: Ilustracija (Ronald Gorsic / CROPIX)

Zbog sumnje da je provalio u obrazovnu ustanovu u Zagorskoj ulici i ukrao računala i tabltete, 60-godišnjak je završio u pritvoru. Inače, u toj se ulici nalazi Srednja škola- centar za odgoj i obrazovanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje istrage.

“Sumnja se da je 60-godišnjak krajem ožujka 2022. godine u noćnim satima došao do ulaznih vrata obrazovne ustanove u Zagorskoj ulici, koja je, na za sada na neutvrđen način otvorio. Osumnjičeni je zatim prikladnim alatom razbio staklo na vratima koja dijele prostor kuhinje od prostora škole. Zatim je kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost prostorija odakle je otuđio dva prijenosna računala, dva tableta i mobitel nakon čega se s otuđenim dao u bijeg”, priopćili u iz PUZ-a.

Također se sumnja da je 60-godišnjak, idući dan otišao do zalagaonice gdje je prodao jedan tablet. Sredinom travnja prodao je i mobitel.

“Policijska sumnja potvrđena je tako da su službenici temeljem naloga suda obavili pretragu stana kojeg koristi osumnjičeni te je pronađen jedan ranije otuđeni tablet.

Ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 11.350 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.


Komentari