BEZ DOZVOLE I ‘POD GASOM’: Ženu iz Zagreba zaustavila policija, za par prekršaja neće platiti ni lipe!

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

Vozačica Ika M. (38) iz Zagreba imala je više sreće nego pameti, pa za dva prometna prekršaja neće platiti ni lipe, a troškovi postupka također su pali na teret države.

Naime, Ika je koju minutu nakon ponoći zaustavljena na Aveniji Gojka Šuška. Vozačka dozvola koju je predala policajcu istekla je prije dvije godine, a uz to je bila i pod utjecajem alkohola od 0,67 promila.

No, prekršajna sutkinja ovih ju je dana oslobodila krivnje, a presuda je odmah postala pravomoćna.

Iako priča zvuči bizarno, pronašla se rupica u zakonu.

Policija je izdala obvezni prekršajni nalog, vozačica se na njega odmah žalila, pa je cijela stvar završila na sudu. Doduše, tek tri godine kasnije.

Na sudsko ročište održano ovih dana u Zagrebu Ika se nije odazvala, a nije došao ni policijski službenik koji ju je te noći zaustavio na cesti.

“Sud nije ispitao svjedoka djelatnika policije Josipa F. jer se isti nije odazvao pozivu, iako mu je dostavljen preko zapovjednika”, navela je sutkinja u presudi, doznaje Danica.

Kako vozačica nije potpisala zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, a nije jasno utvrđeno i da joj je istekla vozačka, sud “nije sa sigurnošću mogao utvrditi jesu li se u ponašanju okrivljene stekla obilježja djela prekršaja”.

Zato je pravomoćno oslobođena, stoji u presudi sutkinje Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.


Komentari