BESTIJALNO I BEŠĆUTNO Gotovo pola sata rukom joj je ‘kopao’ po utrobi! Sud prihvatio žalbu, odlazi u zatvor!

Nestali.hr

Roku Šimcu, koji je 2012. godine u dobi od 20 godina teško ozlijedio djevoku, kojoj je, dok je bila u alkoholiziranom stanju, gurao ruku u spolovilo i anus, Vrhovni je sud, prihvativši žalbu državnog odvjetnika, preinačio prvostupanjsku presudu splitskog Županijskog suda, te mu tako povisio kaznu s četiri i pol na šest godina zatvora.

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, a kako je riječ o kazni većoj od pet godina, Vrhovni sud mu je ponovno odredio istražni zatvor.

Vrhovni sud je, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je Šimac 2012. iskoristio tešku alkoholiziranost žrtve koja nije bila u stanju izraziti pristanak ni odbijanje.

“Optuženik je u spolovilo i anus žrtve gurao svoju ruku. Uslijed snažnog guranja žrtva je zadobila osobito teške i po život opasne ozljede. Život joj je spašen isključivo hitnom medicinskom intervencijom”, izvijestio je sud.

Otegotne okolnosti

Ističu da prvostupanjski sud nije primjereno cijenio okolnosti o kojima ovisi vrsta i mjera kazne.

“Pravilno je cijenjeno izraženo žaljenje, smanjena ubrojivost, neosuđivanost prije i poslije djela te optuženikova mladost (rođen 1992.). Međutim, podcijenjen je značaj otegotnih okolnosti. Bestijalnost i bešćutnost optuženika odražava se u činjenici da je gotovo pola sata ‘kopao’ rukom po utrobi oštećenice ne mareći za njeno besvjesno stanje i posljedice koje su realno nastupile u vidu teškog i trajnog narušenja zdravlja. Posljedice su iznakaženje uz upitnu fertilnost i očekivani trajni poremećaj probave”, objavio je Vrhovni sud na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da je optuženikovo ponašanje odraz egoizma i agresije te da njegova “penetracija nema nikakve prirodne veze sa seksualnim odnosom”.

Smatraju da je šest godina zatvora primjerena kazna ukupnosti počinjenih djela, njihovoj težini i pogibeljnosti te ličnosti optuženika.

“Povišena kazna uključuje i jasnu društvenu osudu zbog počinjenih kaznenih djela i treba utjecati na sve ostale da ne čine kaznena djela kao i na svijest građana o pogibeljnosti kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja.

Budući da je optuženik ovom drugostupanjskom presudom osuđen na kaznu zatvora težu od pet godina, to je prema zakonu optuženiku morao biti određen istražni zatvor”, izvijestio je Vrhovni sud.

Podsjetimo, Roko Šimac nestao je 15. listopada. Policija je objavila da je pronađen 25. listopada.

NESTAO ROKO ŠIMAC! Liječnike šokirale brutalne ozljede zlostavljane 20-godišnjakinje! Kao da je korišten mikser!


Komentari