Belgijski ovčar koji je napao dijete i tri psa, vraćen vlasniku! Otac pokušava doznati čiji je: Ako ga opet vidim zatući ću ga batinom, a i vlasnika ću tužiti!

foto:Profimedia

Nedavno smo pisali o belgijskoj ovčarki koju su iz azila Dumovec jedva ulovili, a više puta je oglašavano kako upravo na području Gajnica luta pas ove pasmine.

Danas se dogodilo ono najgore. Pas pasmine belgijskog ovčara napao dijete i tri psa.

foto:Facebook
foto:Facebook

Najprije je u grupi Gajnice jučer danas sutra objavljeno kako je pronađena mršava i uplašena “Belgijanka”, a ubrzo se javio gospodin koji je molio za pomoć, navodeći kako pas napada ostale pse.

Naknadno su građani pisali kako je riječ o mužjaku, a trenutno pokušavaju doznati tko je vlasnik istog, ponajprije, kako bi pomogli ocu ozlijeđenog djeteta da dođe do potrebnih informacija, a potom i psu koji, čini se, nema adekvatnu skrb.

Član grupe – “Pas je napravio pokolj u Peruanskoj”

“Dobro je prošao pas! Nakon što je u Peruanskoj napravio pokolj nad 3 psa uključujući i psa te dijete mojeg prijatelja, koji je lud od brige te je zvao sve službe, rekao je da će ga sljedeći put, ako ga vidi zatući s batinom, a i vlasnika tužiti da se u***e od sudskih troškova i kazni… Ljudi nemojte se zaj****ati s psima, ostat će netko bez glave ukoliko se djeci ili ukućanima nešto dogodi!”, napisao je član ove Facebook grupe.

Pozvan je azil Dumovec, no kako je osoba zadužena za ovakve intervencije bila na drugom kraju grada, nije mogla doći odmah, već kroz sat/dva. U međuvremenu, psa je jedan Zagrepčanin uzeo kod sebe doma, te se bacio u potragu za vlasnikom, kome je u konačnici pas i vraćen.

Kako nemamo više informacija, osim činjenice što je, očito isti pas, više puta primijećen, uz iste napomene, pozivamo građane na dodatan oprez.

Dobar dio građana navodi i kako je riječ o dobrom i dragom psu, te kako ne napada “sve pse”, no nakon današnjeg nemilog događaja, potrebno je pripaziti.

U međuvremenu doznajemo kako je dijete dobro, te kako je zadobilo lakše ozljede, kao i jedan pas, dok nije poznata težina ozljeda druga dva psa, za koje se navodi kako su isto bili napadnuti.


Komentari