BANDIĆEV VOZAČ PRIZNAO SVOJE GRIJEHE! Nagodio se sa sudom, nije jedini u aferi vezanoj uz sanaciju nakon potresa

Na fotografiji: Milan Bandic. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Danas umirovljenik, a nekad jedan od vozača bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, 70-godišnji Vladimir Džaja, priznao je krivnju i nagodio se s USKOK-om pa je uz rok kušnje o četiri godine, uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora.

Uz to, navodi Večernji list, mora platiti i 650 eura novčane kazne te mu se oduzima i imovinska korist, a zbroje li se i sudski postupci, financijska kazna će ga koštati 2000 eura.

Riječ je o još jednom optuženiku iz afere GSKG (Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva), a akteri afere teretili su se za primanje mita pri sanaciji zgrada oštećenih u potresu.

U ovoj aferi gospodarskog poslovanja, kao glavna osoba je označen 56-godišnji Neven Blažević, koji je u vrijeme potresa bio voditelj dispečerskog centra hitnih popravaka GSKG-a.

Iz te pozicije, navodi odvjetništvo, odlučivao je koja će tvrtka dobiti posao sanacije, a izabrane tvrtke su mu davale ili postotak od zarade ili činile neke druge usluge.

U siječnju je podignuta optužnica protiv Blaževića, ali i Džaje koji je priznao krivnju, kao i protiv Slaviše Veljkovića, Željka, Jajčanina i Danijela Bogovića.

Bogović i Jajčanin su uvjetno osuđeni na osam mjeseci zatvora (rok kušnje od tri godine), a Jurinić na godinu uvjetnog zatvora (rok kušnje od četiri godine).


Komentari