Automobilom naletio na dijete koje je prelazilo cestu: Ima teške ozljede i u bolnici je

PU zagrebačka

Strašna prometna nesreće dogodila se jučer oko 19.45 sati u Dugavama kad je automobil naletio na dijete koje je teško ozlijeđeno i trenutno je u bolnici.

Nesreća se dogodila dok je 73-godišnjak osobnim automobilom marke VW golf zagrebačkih registarskih oznaka neprimjerenom brzinom prošao kroz raskrižje Ulice Svetog Mateja i Ulice Vajdinog vijenca gdje je dijete prelazilo cestu.

“Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vajdin Vijenac u čijem se južnom dijelu nalazi obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima niti znacima ovlaštene službene osobe, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može pravodobno zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom na obilježenom pješačkom prijelazu prednjim desnim dijelom vozila naletio je na dijete-pješakinju koja se kretala preko obilježenog pješačkog prijelaza Ulicom Svetog Mateja u smjeru zapada. Uslijed naleta dijete-pješakinja pala je na kolnik”, priopćili su iz bolnice.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno dijete, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Zagreb.


Komentari