AUDIJIMA KRENULI U POHOD: Ovo im nije bio prvi put, ‘majstori’ su krali naftu po Zaprešiću pa ih ulovila policija

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Policajci iz Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 38, 41 i 43 godine zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa“, od kojih su dva u pokušaju.

Naime, sumnja se da su se osumnjičeni 6. veljače 2021. godine nedugo nakon 20 sati, Audijima dovezli do Industrijske ulice u Zaprešiću, prišli radnim strojevima u vlasništvu trgovačkog društva iz Klanjca, a zatim uporabom prikladnog alata obili poklopce rezervoara tri radna stroja pa iz njih ukrali ukupno 255 litara pogonskog goriva.

Kad su krenuli pobjeći s mjesta događaja, primijetili su ih policajci, pa su kradljivci uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a obavljenom pretragom njihovih automobila policajci su ukradenu naftu, kao i provalnički alat te druge predmete koje su koristili za krađu.

Također, daljnjim kriminalističkim istraživanjem policajci su potvrdili sumnju da im navedeno nije jedino takvo kazneno djelo. Naime, sumnja se da su zajedno u još tri navrata, između 29. siječnja i 2. veljače 2021. godine, u večernjim odnosno noćnim satima došli na istu adresu, prišli četirima radnim strojevima, obili poklopce rezervoara te ukrali ukupno 429 litara pogonskog goriva.

Još su u dva navrata između 2. i 5. veljače 2021. godine na istoj lokaciji na identičan način pokušali otuđiti pogonsko gorivo. Tada su također prikladnim alatom obili poklopac rezervoara radnog stroja, no gorivo nisu uspjeli otuđiti. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 6.200 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.


Komentari