AUDI, PORSCHE PA I MERCEDES: Dva lopova upadala u automobile pa počinila 143 tisuće kuna štete, ulovili ih s medicinskom opremom

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL(Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke priveli su dvojicu muškaraca (39) koje su zatekli s medicinskom opremom i drugim predmetima za koje nisu mogli potvrditi porijeklo, a kako bi ih odveli u postaju nad njima su morali koristiti sredstva prisile, javljaju.

Sada su pak dovršili kriminalističku istraživanje pa navode kako je potvrđena sumnja da je dvojac u srijedu navečer došao u Ulicu Kneza Borne te prišao parkiranom osobnom automobilu marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka u kojeg su provalili te uzeli ruksak u kojem se nalazila medicinska oprema, sportska odjeća i naočale.

S druge strane, između 5. i 6. rujna 2021. godine, došli su do parkirališta u Ulici Izidora Kršnjavog, prišli osobnom automobilu marke Porsche njemačkih nacionalnih registarskih oznaka te u njega provalili pa otuđili torbu u kojoj su se nalazio novčanik s novcem i dokumentima, nakit, obuća i drugo. Dan kasnije jedan od njih sam je došao do parkirališta na Prilazu baruna Trenka pa iz Mercedesa slovenskih nacionalnih registarskih oznaka, otuđio novac i sunčane naočale pa se dao u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 143.000 kuna, a protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Komentari