APOKALIPTIČNI PRIZORI U ZAGREBU! Vjetar nosio krovove i stabla! Ulice su ponovo poplavile, voda je ušla i u domove!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Najavljivana velika promjena vremena jučer je najprije zahvatila Dalmaciju, a tijekom večeri se premjestila u unutrašnjost Hrvatske. U Zagrebu je oko 20.30 započela prava bitka, kada se na grad spustila tuča, dok je vjetar rušio stabla, čupao krovove, a bojazan od poplava ponovo je bila opravdana,

Građani su svoje videe i fotografije slali na fb stranice Neverin.hr, koji je pratio nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj.

Uz to, pojedinim građanima voda je prodrla i u domove, a kolika je šteta nastala, s obzirom da se pojedine građevina izrazito teško borbe s nevremenom, zbogp osljedica optresa, tek će se utvrditi.

Iz JVP Zagreb potvrdili su kako su imali pune ruke posla.

“U zadnjih 18 sati osim 2 požara pomogli smo i ukloniti: 11 stabala koja su pala, 1 dimnjak, 1 limeni krov, 1 ogradu koja je pala na cestu, 1 fasadu koja je prijetila padom, vodu na 19 lokacija, 1 prsten sa prsta, jedna vrata na hangaru i 2 zrakoplova…”, objavili su putem Facebooka.

Velika je šteta nastala na benzinskoj crpki kod motela Plitvice, a u naselju Ježdovec je vjetar nosio krovove. Tuča je izazvala štetu na više automobila, dok su vatrogasci više puta morali intervenirati tijekom večeri.

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDJELJAK:

U noći i ujutro na istoku Hrvatske očekuje nas većinom oblačno s kišom, mjestimice i grmljavinom. Tijekom dana djelomice sunčano, uz većinom slab vjetar, te svježije nego u subotu, ali i dalje uz temperaturu iznad prosjeka za ovo doba godine – jutarnju od 12 do 14 °C, a poslijepodnevnu između 23 i 25 °C.

Malo niža u središnjoj Hrvatskoj, iako uz više sunčana vremena nego u nedjelju. U noći i tijekom jutra još mjestimice kiša i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a..

U ponedjeljak i utorak u unutrašnjosti barem djelomice, u ponedjeljak ponegdje uz malo kiše. U srijedu prolazno naoblačenje s kišom, ponegdje i u obliku pljuskova koje može pratiti grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Bit će svježije nego prethodnih dana, osobito u srijedu.

Na Jadranu u prvoj polovini idućeg tjedna promjenjivo, povremeno s kišom, osobito u srijedu, kada pljuskovi ponegdje mogu biti i izraženiji. Najviše sunčana vremena bit će u utorak. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak i jugo, izvijestio je DHMZ.

Zagreb sutra

Promjenljivo s duljim sunčanim razdobljima, no uz više oblaka postoji mogućnost za povremeno malo kiše ili kratkotrajni pljusak, uglavnom sredinom dana te u rano poslijepodne. Vjetar slab, sredinom dana i poslijepodne do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 10 do 12, a najviša oko 21 °C.


Komentari