ANTE (25) DIVLJAČKI PREMLATIO TAKSISTA! Prijatelji: ‘Vozač je ispalio hitac u zrak, molili smo da ga prestane gušiti’

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

“Ne smatram se krivim”, kratko je poručio Ante B. (25) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje je završio radi divljačkog i brutalnog premlaćivanja taksista Vladimira K., koji je u strahu za vlastiti život ispalio pucnje upozorenja iz legalnog pištolja. Ružni prizori odigrali su se u zoru prije tri godine kada je vozač, inače umirovljeni vojnik, pokupio Antu, Luciju i Dominika ispred kluba Bunga Bunga na Trešnjevci.

Tog 14. travnja 2019., u vozilu je pripiti mladić raspravljao s Lucijom, a u jednome su trenutku porasle tenzije između prijatelja.

“Nisam primijetio da sam naporan kao što znam biti. Vozač mi je u jednom trenu rekao da prekinem, na što sam mu odgovorio da se ne miješa u moj razgovor s Lucijom. Stali smo na Vrapčanskoj cesti jer je očito i Luciji i vozaču prekipjelo”, rekao je Ante na suđenju, piše Jutarnji.

No, prepirka tada nije stala. Mladić je taksistu uputio pogrdne riječi koje, kaže, ne smatra teškima, nakon čega mu je Vladimir “uvrijedio mamu”. Psovka je Antu poprilično pogodila pa je ulovio vozača za vrat.

“On je potom izvadio pištolj te mi ga prislonio uz obraz i rekao da će pucati ako ne izađem. Rekao sam mu neka puca jer da nije fora. Pitao me izlazim li, a kada sam izašao iz auta, bez razmišljanja sam ga udario. On je pao na pod i ponovno se ustao te pucao iz pištolja”, ispričao je u tužiteljstvu Ante, inače sin voditelja službe u jednom Ministarstvu.

Na suđenje je pozvan i optuženikov prijatelj Dominik koji je potvrdio da je djevojka zamolila Antu da prestanu te vozača zamolila da stane.

“I ja sam Anti u nekoliko navrata rekao da je dosadan i da se smiri. Dolaskom do raskrižja Ilice i Vrapčanske dok smo bili na semaforu, Ante je Luciji rekao da će je, ako je vidi u petak vani, nabiti. Lucija se razljutila i rekla taksistu: ‘Stanite da izađe vani'”, prisjetio se optuženikov prijatelj.

Kada je vozač na Ilici poručio pripitom mladiću da je “vožnja završena”, on mu je odgovorio: “Nećeš ti mene tjerati, ja financiram ovu vožnju”.

“Lucija ga je ispravila da je financira ona i da ju je već platila. I tad je taksist svojom rukom preko Ante, a da ga nije dodirnuo, otvorio suvozačeva vrata rekavši mu: ‘Dečko, izađi van, odi doma’. Ante mu je odbrusio ponovivši da ga neće tjerati jer da on financira vožnju i njegov auto i njegovu obitelj”, opisao je Dominik.

Nakon toga taksist je na mobitelu utipkao 112 te poziv pokazao suvozaču upitavši ga “je li mu treba da mu policija dođe sada”.

Na spomen policije Ante je podivljao. Uhvatio je taksistu za vrat te ga, prema optužnici, počeo gušiti. Dominik je rekao Luciji da izađe iz automobila, djevojka je počela vrištati, Ante mlatiti vozača. Dok ga je na tlu gušio, taksist je ispalio hitac.

“Uplašili smo se pucnja. Ante je zatim vozača udarao i šakama, nakon čega su brzo stigli policajci koji su Antu, dok je čovjeka šaketao po glavi, primili i odmaknuli te posjeli u policijski auto. Vidio sam tada da Ante na stražnjem sjedalu udara glavom po staklu ničim izazvan”, zaključio je Dominik.

“Nakon što je vozač ispalio hitac u zrak, Ante ga je i dalje udarao. Nije dozvoljavao taksistu da se udalji i zatvori vrata auta već je šakama i nogama lupao po auto i po vozaču”, prisjetila se Lucija.

Taksist je zadobio podljeve očiju, razderotine vjeđa, prijelom sinusa i očne šupljine s pomakom, niz krvarenja te prijelom nosnog nastavka gornje čeljusti.

 

Komentari