ALARMANTNO NA FOLKI! Dva muškarca vrebaju aute pa uređajem hvataju signal ključeva u zgradi

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL, Ilustracija

“Ne preostaje mi ništa drugo nego, koliko mogu, dežurati na prozoru i nadati se da neće doći do krađe”, govori nam zabrinuti stanar Držićeve ulice u Folnegovićevom naselju. Ovaj otac troje djece noćas nije spavao mirno.

Naime, sasvim je slučajno u ponedjeljak poslijepodne kroz prozor uočio dva muškarca koja su se poprilično dugo zadržala pored njegova novog parkiranog vozila. Jedan od njih u ruci je imao neobičan uređaj s antenom koju je najprije uperio prema automobilu, a potom i prema okolnim zgradama vozeći se sporo tik uz njih.

“Gotovo su sigurno pokušavali uhvatiti signal ključeva. No moj auto nije jedini koji su promatrali”, govori nam naš sugovornik.

Zadržavali su se oko više novijih automobila, oko minute kod svakog otprilike, a potom se odvezli u bijelom Smartu. Registraciju nažalost nije vidio, ali zapamtio je da je krov crne boje.

“Zvao sam policiju, ali rekli su mi da oni tu ne mogu poduzeti ništa osim učestalije ophodnje područja. Savjetovali su mi da auto parkiram drugdje i da nazovem osiguranje. Ali to mi ne pomaže puno. Grozan je osjećaj nezaštićenosti, prepuštenosti samome sebi. Sustav bi trebao tu više pomoći. Siguran sam da bi se takve krađe dobrim dijelom mogli spriječiti, a ne da usred bijela dana, oko 14 sati, lopovi patroliraju parkingom”, objašnjava nam muškarac koji je o svemu odlučio obavijestiti i susjede.

No, onda se dogodilo nešto još čudnije.

“Na oglasnu ploču nalijepio sam papir i upozorio sve da pripaze na svoje aute, ali u roku od pola sata netko je obavijest potrgao”, kaže nam.

Policija nam je potvrdila da je dojava zaprimljena, no smatraju da nema razloga za daljnje postupanje.


Komentari