AKTIVIRAO BOMBU U TRAVNOM! S nešto mlađim kolegom usred noći raznio terasu kafića, policija ga intenzivno traži

Photo: Borna Filic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Nakon deset mjeseci istrage, zagrebačka policija otkrila je tko stoji iza eksplozije koja je u rujnu kasno u noć omela san stanara Travnog i uništila terasu kafića. Djelo je to ruku dvojice muškaraca, točnije 41-godišnjaka iz Srbije i 31-godišnjka je trenutačno u zatvoru.

Dvojac se tereti da su počinili kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu vlasnika kafića kraj kojeg je bomba i eksplodirala.

Policija otkriva kako je u torbi improviziranu eksplozivnu napravu u Ulicu Božidara Magovca donio Srbin. S “kolegom” ju je postavio pored stabla, a potom su je zajedno aktivirali detonatorskom kapislom i sporogorećim štapinom.

U 4.10 sati bomba je eksplodirala i napravila ogromnu štetu. Kako navode iz policije, nema što se nije oštetilo. Nastradao je klima uređaj, alarm, senzori, kamere video nadzora, pet staklenih kliznih stjenke, televizor te drveno tapecirane klupe za sjedenje. Više sreće imali su susjedi koji žive poviše lokala kojima su nastradali prozori.


Nakon kriminalističke istrage policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osumnjičeni 30-godišnjak nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Zagrebu, dok je 41-godišnji državljanin Republike Srbije trenutno nedostupan policijskim službenicima koji za njim intenzivno tragaju.

Komentari