AFERA LAŽNE COVID POTVRDE! Pogledajte tko je sve na poduljem popisu osumnjičenih

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U javnost cure detalji velike akcije u kojoj je 243 pod istragom USKOK-a zbog sumnje da su povezani s lancem krivotvorenja COVID potvrda.

Kako doznaje Jutarnji list, među osumnjičenima je slavna sopranistica, vlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba, a navodno i pjevač Toni Cetinski koji je za Jutarnji ranije oštro odbacio optužbe da je u tome sudjelovao.

Iza svega stoji medicinska sestra?

USKOK je u četvrtak priopćio da se istraga protiv 243 osumnjičenih provodi zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanje i davanje mita.

Kako stoji u priopćenju, sumnja se da je od medicinska sestra zaposlena u jednom Domu zdravlja u Zagrebu s još dvije osobe pokrenula ”biznis” izdavanja COVID potvrda necijepljenim osobama za novčanu naknadu.

Lažna potvrda za 100 eura

Medicinska je sestra u tom zločinačkom udruženju imala zadaću upisivati necijepljene  CEZIH u koji se inače upisuju podaci o cijepljenju osoba protiv COVID-a. Ostali članovi skupine stupali su u kontakt s necijepljenim osobama koje su se bez cijepljenja htjele domoći EU digitalne COVID potvrde.

Krivotvorenje potvrde osumnjičeni su naplaćivali najmanje 100 eura.

”Na temelju neistinitih upisa su za ukupno 232 osobe neosnovano izdane EU digitalne COVID potvrde čime su l. do XII. Okrivljeni pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 24.440 eura i 12.370 kuna koji novac su međusobno podijelili, dok je drugookrivljeni sebi pribavio i nepripadnu materijalnu dobit od 4.100 eura i 24.400 kuna”, otkrio je USKOK.


Komentari