50 GODINA ZA MONSTRUMA: Luka Juretić osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubojstva bračnog para

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL, Ilustracija

Luka Juretić (26) iz Solina dobio je najvišu moguću zatvorsku kaznu za brutalni masakr nad Vicencom i Senkom Uvodić. Nepravomoćno je osuđen na 50 godina zatvora.

Splitski sud donio je odluku bez prisustva Juretića. On je krajem siječnja 2019. godine pozvonio na vrata paru, tražeći ih brašno za palačinke. Senka Uvodić poznavala ga je kao susjeda i pustila ga je u kuću. Počeo ju je udarati dok se nije srušila na pod. Nakon toga je napao Vicenca, izudaravši ga čekićem po glavi. Zadao mu je i nekoliko ubodnih rana nožem i usmrtio ga na mjestu.

Nakon napada razbacao je pokućstvo i uzeo nešto novca, zlatnog nakita i ručni sat. Potom otišao iz stana. Senka Uvodić uspjela se dovući do susjednog stana i tražiti pomoć. Zadobila je teške ozljede glave, a Juretić joj je slomio desnu i teško ozlijedio lijevu ruku.  Preminula je tri mjeseca kasnije u bolnici.

Prema domaćem zakonodavstvu za kaznena djela teškog ubojstva moguća je kazna zatvora do 50 godina. Posljednja velika kazna dodijeljena je Tinu Šunjergi koji je 2017. godine hicima iz pištolja ubio roditelje. Kazna zatvora povećana mu je s 35 na 40 godina.

Komentari