MISTERIOZNA SMRT ZAGREPČANKE Policija ju nakon četiri tjedna našla kako pluta u rijeci sa sumnjivim ozljedama

Foto: Flickr

Njeno tijelo pronađeno je u rijeci kako pluta s licem prema dolje. Izgleda da se neće ni saznati kako i zašto je do toga došlo jer je policija odustala od istrage.

Riječ je o slučaju dr. Maje O’Brien, flautistice i umirovljene predavačice na Sveučilištu Oxford. Inače, rođena je u Hrvatskoj, u Zagrebu, piše Jutarnji list. Rođena je 1940. godine kao Maja Zlatić.

Policija je objavila da nema dovoljno dokaza da se smrt tumači bilo kao samoubojstvo bilo kao nesretan slučaj.

Dr. O’Brien nestala je 28. ožujka 2019. godine. Trebala je doći na koncert svog orkestra, ali se nije pojavila. Tijelo je pronađeno nakon četiri tjedna, 22. travnja u rijeci Temzi.

BBC tada je prenio kako se išla sastati s nekom osobom iz Hrvatske ili istočne Europe. Smrt se tretirala “neobjašnjenom”.

Nakon toga je bio uhićen 45-godišnjak koji je uz sebe imao flautu, ali je ubrzo pušten jer je otkriveno da je flauta njegova. Sumnjalo se da je ubojstvo iz koristoljublja jer je i O’Brien nosila flautu na čišćenje.

Nakon koncerta trebala je otputovati za Hrvatsku. Policija je u istrazi otkrila i da je gospođa O’Brien na Googleu tražila “smrt utapanjem” 15. listopada 2018. godine. No, svi su njezini prijatelji i obitelj tvrdili kako to nema smisla jer je bila vrlo zadovoljna svim aspektima svog života.

Svoje je flautiste dr. O’Brien od 2013. godine redovito dovodila u Hrvatsku.


Komentari