14 GODINA KAZNE Nepravomoćnom presudom zaključeno suđenje ubojici supruge koji joj je nakon ubojstva objavio osmrtnicu

S 14 godina zatvora, Županijski sud u Splitu nepravomoćnom presudom kaznio je ekonomista Željka Tukića. Presuda je to nakon godine i pol dana suđenja, javlja Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Tukića se tereti da je 6. kolovoza 2018. godine, između 10:35 i 10:50. došao u stan u Trogiru, gdje je njegova bivša supruga Asja bila sama i ubio je.

Niz dokaza i slabi alibi, policiju je naveo na njegov trag, pa su Tukića uhitili pet dana kasnije.

Slobodna Dalmacija podsjeća i na posebnu bizarnost ovog slučaja, pošto je Tukić nakon ubojstva svoje supruge objavio joj i osmrtnicu u kojoj se oprostio od nje uz riječi “Adio voljena”.

Nesretna liječnica neposredno prije smrti došla u stan gdje ju je Tukić ubio kako bi počistila apartman za nadolazeće goste. Nakon ubojstva, njena kćer ju je pokušala kontaktirati kako bi joj javila da su gosti stigli, ali nije se javljala. Potom je Tokić osobno prijavio policiji kako ju je pronašao ubijenu u stanu.

Policija je prvotno rekla i kako Tokić nije sumnjivac, što Slobodna Dalmacija pripisuje kao moguću taktiku da se ubojica osjeća sigurno, prije nego je naposljetku bio uhićen.

Sutkinja Višnja Strinić zasad javnosti nije uputila obrazloženje presude, ali očito je presudom prihvatila cijelu optužnicu. Postane li presuda pravomoćna, Tokić će pored zatvorske kazne morati platiti i 180 tisuća kuna sudskih troškova.


Komentari