12 jezivih detalja o ubojstvu Kristine Krupljan

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Je li Komšić bio neuračunljiv ili je jedan od najokrutnijih ubojica u hrvatskoj povijesti?

Prije nekoliko dana na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje Davidu Komšiću zbog brutalnog ubojstva bivše djevojke Kristine Krupljan. Na samom početku suđenja rekao je da se ne osjeća krivim. Tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju “dugotrajne patnje”.

Je li Komšić stvarno bio neubrojiv ili je jedan od najokrutnijih ubojica u hrvatskoj povijesti, sud će odlučiti. Detalji ovog svirepog ubojstva nisu jednostavni za čitanje, ali dosta govore o samom slučaju. Neke od najjezivijih pročitajte u nastavku:

1. Komšić je Kristini Krupljan zadao 73 ubodne i 15 reznih rana nožem. Rezao ju je po glavi i tijelu, a najviše uboda, čak 40, imala je na području vrata. Trebale su čak četiri stranice da se pobroje sve rane koje je Kristini zadao David. Znao je da je Kristina trudna i da ga planira ostaviti.

2. Kada su nakon večere u restoranu stali u autu, David je pojačao muziku, lijevom rukom primio Kristinu, a desnom kuhinjski nož i počeo je mahnito ubadati po cijelom tijelu.

3. Prema nalazima vještaka Kristina nije umrla trenutno jer je na rukama imala obrambene ozljede. Dakle, bila je živa praktično do zadnjeg uboda i pokušavala se spasiti. “Nije se moguće preciznije izjasniti, ali s obzirom na brojnost ozljeda, oštećena je mogla biti svjesna nekoliko minuta, kroz koje je vrijeme oštećena patila, a radilo se o patnji jakog intenziteta… Ovo je vjerojatno trajalo koliko i samo ozlijeđivanje”, piše u nalazu obdukcije.

4. Nekoliko sati prije ubojstva, David je na svom Instagram profilu stavio fotografiju Al Caponea s komentarom “Bog prašta, mafija ne”.

5. Nakon ubojstva nazvao je rođakinju i njena dečka tražeći da dođu po njega. Kada je dečko rođakinje došao po njega, David stajao je na cesti, vrištao i plakao. Po ulasku u stan David je otišao u kupaonicu te skinuo majicu, jaknu i hlače koje je ostavio na podu. “Njegovu sam odjeću stavio u vrećicu te sam je odnio u obližnji kontejner. Ruke su mi bile krvave kad sam je digao s poda”, svjedočio je Antonio T. Sestrična ga je iza toga odvela doma, a otac na policiju.

6. David je Kristinu napadao više puta. “U namjeri da ju ozljedi, na istu je fizički nasrnuo na način da je nogom udario u njenu nogu, a kad se ista sagnula nogom ju je udario u glavu od kojeg udarca je Kristina Krupljan pala na pod i kojom prilikom je zadobila povrede”, piše u rješenju Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Nedugo nakon toga Kristina je brutalno napadnuta na Bukovačkoj cesti dok je vozila auto, ovako je opisala događaj u iskazu: “dok sam vozila auto presreli su me četvorica dečki i prepriječili put. Jedan je izašao iz vozila te fizički nasrnuo na vozilo i na mene. Nogom je razbio retrovizor te njime razbio staklo s moje lijeve strane. U isto vrijeme je drugi dečko udarao nogama i možda nekim predmetom po stražnjim vratima. Nakon fizičkog napada sva četvorica su gurali moj auto u nizbrdicu te me zabili u kamenu ogradu”.

7. Iako je odvjetnik obitelji Krupljan 6. prosinca Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznenu prijavu za napad u autu, oni Kristinu za davanje iskaza zovu gotovo 3 mjeseca nakon toga i to na dan kad je ubijena.

8. Godinu dana prije Kristinina ubojstva, David Komšić je očevim mercedesom naletio na 72-godišnjeg bivšeg branitelja i oca osmero djece i usmrtio ga. Prije nego je pokupio pješaka vozio je prevelikom brzinom i nepropisno se prestrojio. Novinarima koji su ga fotografirali prijetio je tužbama.

 Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL

9. “Nemaš pojma što radiš, bolje ti je da tako ne misliš, kurvo, ubit ću te, ubit ću te sutra.”, samo je jedna od prijetećih poruka koje je David slao Kristini.

10. I David i njegovi roditelji tvrdili su da ranije nije imao psihičkih problema, no naknadno priložili dokumentaciju prema kojoj se optuženik navodno godinama u BiH liječio od psihičkih problema.

11. Kristinin susjed u iskazu je rekao da je David više puta nogama i rukama razbijao ulazna vrata zgrade. “Što ti hoćeš? Kupim i vrata i vas”, rekao mu je David.

12. Dok je svjedočila majka ubijene, David je zijevao. “Komšiću, jel to vi zijevate?” upitala je sutkinja na što je on odgovorio potvrdno. Kasnije je i namignuo nekome iz publike.


Komentari