Zašto ste čekali posljednji trenutak? Prije samo dva tjedna mogli ste to napraviti znatno brže i vjerojatno – jeftinije

Priča se ponavlja svake godine. Premda je obveza ugradnje zimskih guma 15. studenoga, nema nikakvog razloga čekati posljednji trenutak ili prvi snijeg, kad svi nahrupe na vulkanizere. Tada se svi izlažu dužem čekanju, vulkanizeri rade ‘punom parom’, što povećava rizike grešaka i oštećenja, a mogućnosti snižavanja cijena praktički nema.

Zimske su gume u velikoj prednosti pred ljetnima čim temperatura padne ispod 7 Celzijevih stupnjeva, dakle u kontinentalnim krajevima preporučljivo ih je ugraditi već krajem listopada. Preporučljivo je također kupiti posebne čelične naplatke za zimske gume, jer je to korisno za trajnost i ispravnost guma. A, pogotovo ako kotače imate gdje skladištiti, na svakom prelasku sezone mijenjate kompletne kotače i ne trebate odlaziti vulkanizeru, trošeći vrijeme i novac.

Zbog toga se dugoročno isplati kupiti dodatne naplatke. Treba paziti i pri skladištenju guma: same se postavljaju jedna uz drugu, a ako su na naplacima, vješaju se iz zid ili polažu jedna na drugu.

Komentari

loading...