WhatsApp dobiva više tamnih načina rada?

pixabay

Većina najpopularnijih aplikacija već imaju tamni način rada, uključujući Facebook, Twitter i Instagram, osim WhatsAppa koji do sada nije imao tu postavku i držao se bijelo/sivog dizajna iako operativni sustavi iOS 13 i Android 10 već imaju tu opciju ugrađenu.

Najnoviji WhatsApp beta za iOS daje naznake da će tamni način rada za WhatsApp imati dvije moguće postavke.

Tamno i tamnije

Prva opcija za tamni način rada koristi iznimno tamne boje s crnom pozadinom. Moguće je da je ovaj dizajn napravljen za mobitele s AMOLED zaslonima, pošto su crni pikseli na takvim zaslonima ugašeni kako bi se uštedjelo na energiji (barem u teoriji).

Druga opcija za tamni način rada koristi malo svjetlije nijanse sive, ali obadvije opcije izgledaju slično. Obje koriste tamno plave/zelene i sive balončiće za tekst koji su se mogli vidjeti u ranijim beta verzijama


Kada dolazi?

Ako instalirate WhatsApp beta verziju, nećete moći postaviti tamni način rada (jedino su vidljive u instalacijskom paketu) i nema datuma kada će biti dostupne. Čini se da su još uvijek eksperimentiraju s više mogućnosti predlaže da ćemo čekati još par mjeseci do upotrebljive beta verzije tamnog načina rada, piše Tech Radar.

Komentari