(VIDEO) Vozači Tesli blokirali benzinsku postaju u Zagrebu: Objasnili i zašto

Screenshot

Svi vozači su se vjerojatno puno puta susreli s “zelenim” parking mjestima koja su rezervirana isključivo za električna vozila kako bi se mogli puniti jer su ta mjesta ujedno i punionice.

Ipak, svjedoci smo da na takvim parking mjestima najrjeđe viđamo vozila na struju. Ta mjesta uglavnom zauzmu “šverceri” odnosno bezobzirni vozači automobila koji koriste fosilna goriva.

Vlasnici električnih vozila se tada nađu u velikom problemu jer, osim što gube samo parking mjesto, nemaju gdje napuniti svoje vozilo. Često su tako primorani satima čekati dok se “šverceri” ne maknu s njihovih punionica.

Kako je takvo ponašanje postalo sve učestalije vlasnici električnih automobila odlučili su “uzeti stvari u svoje ruke”. Tako su u ponedjeljak na kratko vrijeme zauzeli mjesta predviđena za vozila na fosilna goriva – benzinsku postaju u Zagrebu. Time su dali do znanja vozačima “običnih” vozila kako je biti u njihovoj koži.

„Revenge of the electric car!”, napisali su na svom Facebook profilu Tesla Motors Club Croatia organizatori akcije. Vijest nisu propustili prenijeti ni strani portali jer očito i njihovi “strujići” muče istu muku.


Revenge of the electric car !Performance zauzimanja punionica kao da je to parking mjesto. Sva vozila su Električna. Hvala svim učesnicima, Igoru Kolovrat na trudu i organizaciji i RTL-u za uspjeh ove akcije. Uskoro datum reportaže.Hvala na podršci od Narodni Radio za pozivanje svih EV Vozača.We had coordinated action of EV Drivers in Zagreb where EV-s occupied a gas station for 5 minutes as a simbolic guesture to show the other drivers what it means when you cant access a charger. Croatia doesnt have a law to fine drivers who occupy EV Chargers and we are trying to change that.#evchargerisnotaparking #rtl #punionicanijeparking

Gepostet von Tesla Motors Club Croatia am Montag, 9. Dezember 2019

Komentari

loading...
-->