(VIDEO) Rimac objavio izgled novog modela i otkrio kad izlazi na tržište

Romac / Promo fotografije

Rimac je napokon otkrio detalje nadolazećeg modela C_Two-a koji bi trebao ponovo pomicati granice kada su u pitanju električni automobili.

Tvrtka iz Svete Nedjelje započela s testiranjem prototipa svog najnovijeg modela, a tim će se testovima procijeniti mogu li komponente poput guma i ovjesa odgovarati impresivnim pogonskim agregatima.

Postavlja se pitanje što još može ponuditi novi model? Pokretat će ga elektromotor snage 1.913 konjskih snaga. Usporedbe radi, to je veća snaga od dvije Koenigsegg Agere. Ubrzanje od 0-100 km/h biti će oko 1,85 sekundi, a procijenjena maksimalna brzina od 415 km/h ostavit će vas u prošlosti. C_Two ima za cilj pokazati što vrhunski električni pogon može učiniti.

Romac / Promo fotografije

“Naporno radimo na tome da ovaj automobil oblikujemo upravo onako kako smo zamislili: novi hiper-automobil koja nudi ekstremne performanse električnog pogonskog sklopa i novo vozačko iskustvo. U isto vrijeme, to će biti tehničko remek-djelo s inženjerskog gledišta. C_Two će nuditi vozaču novi osjećaj, visoko komunikativno upravljanje i prvoklasnu dinamiku koja će definirati naš novi automobil. Želimo da ovaj automobil bude intuitivan i upotrebljiv, a istovremeno i oštar i sposoban. Ovaj postupak testiranja i usavršavanja presudan je za postizanje naših obećanja, a vožnja C_Two-om bit će nešto sasvim drugo”, rekao je Mate Rimac.

Testiranje 17 prototip modela trajat će do sajma automobila u Ženevi 2020. godine, gdje će novi Rimac biti premijerno prikazan. Automobil se vjerojatno neće zvati C_Two time očekujemo i novo ime.


Komentari