Uoči otvorenja HAZU predstavlja novi putnički terminal, kroz njega već prošli prvi putnici

FOTO: Josip Škof

Svečano otvorenje terminala za uzvanike slijedi u utorak 21. ožujka dok će se za promet otvoriti 28. ožujka 2017. godine.

U ponedjeljak, 20. ožujka s početkom u 18 sati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Trgu N. Š. Zrinskog 11 u Zagrebu bit će predstavljen projekt novog putničkog terminala zračne luke “Franjo Tuđman” autora Branka Kincla, Velimmmira Neidharta i pok. Jure Radića.

Svečanost s izložbom otvorit će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, a ostvarenje projekta zagrebačke zračne luke predstavit će akademik Branko Kincl i akademik Velimir Neidhardt.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti promovira novu seriju manifestacija pod naslovom HAZU za Hrvatsku. Iako svako događanje unutar HAZU predstavlja dio stalnih napora za njegovanje hrvatskoga identiteta, očuvanje kulturne baštine, razvitak znanosti i umjetnosti i ostalih doprinosa stvorenih na tlu Hrvatske, serija HAZU ZA HRVATSKU prezentirat će selektivno najeminnentnije napore i kapitalna dostignuća HAZU koja će svojim utjecajem obogatiti povijest duhovnog i materijalnog razvitka Hrvatske.

tuđman-696x771

Prvi putnici prošli kroz novi terminal

Kroz novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman prošli su prvi putnici. Završni je to dio testiranja novog terminala, ovoga puta s pravim putnicima, prije samog otvorenja koje slijedi u sljedećim tjednima.

Na novom terminalu Zračne luke dočekani su putnici Croatia Airlinesa iz Beča koji su pristigli prijepodnevnim letom,  a s novog terminala u zrakoplov su se ukrcali putnici koji su se zrakoplovom uputili u Dubrovnik. Dio je to testiranja preseljenja putničkih operacija sa starog na novi terminal kojim su volonteri zamijenjeni pravim putnicima na redovnim linijama, a slične operacije očekuju se 17. ožujka te u tjednu pred otvorenja terminala od 23. do 27. ožujka.

Prilikom dolaska na novi terminal putnicima je prikazan najjednostavniji i najbrži način dolaska do zone Odlazaka novog putničkog iz Kiss&Fly zone gdje su se mogli zadržati do 10 minuta, kao i u Pick-up zoni. Djelatnici u crvenim jaknama s natpisom May I help you? dočekivali su putnike kako bi im olakšali snalaženje na novom terminalu.

Svečano otvorenje terminala za uzvanike slijedi u utorak 21. ožujka dok će se za promet otvoriti 28. ožujka 2017. godine.


Komentari