ZBOG EKSPLOZIVNIH BATERIJA: Samsung će za stotinjak Hrvata besplatno zamijeniti model Galaxy Note S7

FOTO: Screenshot KKJ.CN / KKJ.CN

Zamjena za sve vlasnike mobitela Galaxy Note S7.

Samsung planira besplatno zamijeniti sve mobitele Galaxy Note S7, njih nešto manje od stotinjak, koje je u Hrvatskoj prodao kroz predbilježbe tijekom kolovoza. Usto, privremeno je zaustavljena daljnja prodaja tog modela koja je počela s 1. rujna.

Južnokorejska korporacija odlučila se na to ne samo u Hrvatskoj već na svim svjetskim tržištima nakon što je u javnost izašlo da novom Noteu može zapaliti baterija.

Goran Janičević, voditelj maloprodaje najvećeg hrvatskog trgovca potrošačkom elektronikom Sancta Domenice, kaže da čekaju reakciju Samsunga.

“Svakako ćemo se brinuti o kupcima i važno nam je da imaju potpunu informaciju, jer riječ je o uređaju za kojim vlada velika potražnja“, kaže Janičević.

Navodi da su sve primjerke tog mobitela, koje su ponudili u predbilježbi, kupci razgrabili. Također, kupcima su ti uređaji već isporučeni, prenosi poslovni.hr.

“S obzirom na potražnju, ovo bi mogao biti jedan od najpopularnijih uređaja u idućih godinu dana“, kaže Janičević.

Nije želio govoriti o brojkama. No, konkurentski NOA pretprošle godine vinuo se među najprodavanije modele mobitela s prodajom od 60 tisuća primjeraka u godini dana.

Ivan Polojac iz Samsunga kaže da su globalno zaprimila samo 35 prigovora, ali da će raditi u najboljem interesu kupaca i zamijeniti uređaje. Samsungu je i problem što mu se popularna linija uređaja, Note, smatra začetkom popularnih tzv. phableta, a sve se događa uoči lansiranja novog modela iPhonea.

>>>EKSPLOZIVNE BATERIJE SAMSUNGA: Opoziv nekoliko milijuna prodanih uređaja (FOTO)


Komentari