Yahoo mail još uvijek skenira mailove korisnika i prodaje ih oglašivačima

thejinxes.com

Yahoo se još uvijek nije riješio prakse da skenira sadržaj mailova svojih korisnika i to prodaje oglašivačima.

Iz uprave Yahooa nisu htjeli odmah komentirati navode za skeniranjem, no uprava je rekla The Wall Street Journalu da je sustav skup, tako da korisnici ne mogu očekivati besplatnu uslugu. Skeniraju se i mailovi korisnika koji plaćaju Yahoou za svoju mail adresu mjesečno 27 kuna, to jest 4 dolara.

Mailove pregledava složeni algoritam koji onda korisnike “soritra” za potencijalne oglašivače. Tako naprimjer, ako često kupujete avionske karte, onda će vam oglašivač slati posebne ponude za jeftinije letove. Problem nastaje kada algoritam neprepozna privatne mailove od onih oglašivačkih.

Samo oglašivači smatraju da Yahoo nije dobra platforma za oglašavanje, čak iako imaju podatke 200 milijuna računa. Yahoo se isto tako bori protiv hakera još od 2013. godine kada su procurili podatci o njihovim korisnicima. U istraživanju koje je napravila Statista, većina odraslih amerikanaca, njih 44 posto, koristi gmail za primanje e-mail poruka. Samo 29 posto korisnika koristi Yahoo mail, a ti korisnici spadaju u starosnu skupinu od 65 godinas na više.


Komentari

loading...
-->