Xiaomijev impresivni smartphone bez rubova se već kopira od strane konkurenata [Doogee Mix]

Xiaomi je često bio optužen za imitaciju zapadnih konkurenata, ali sada je tvrtka sama meta za kopiranje.

Kineski proizvođač Doogee predstavio je impresivan smartphone bez rubova pod nazivom Doogee Mix, i on je gotovo kompletan klon Xiaomi Mi Mix telefona, objavljenog prošle godine.

Poput Mi Mixa, Doogee ima predivni ekran koji se proteže do samog kraja ruba telefona i s time dobiva efekt kao da ekran prelazi preko samih rubova. Doogee nije prva kineska tehnološka tvrtka koja se oprašta od okvira i izgleda da bi u skoroj budućnosti svi telefoni mogli poprimiti ovaj oblik.

Moderni dizajn Doogee Mix-a

Glavne razlike između Doogee Mix-a i Mi Mix-a su manji zaslon, jeftinije komponente i dodavanje fizičkog “Home” gumba na prednjoj strani. Doogee Mix ima 5,5-inčni, Full HD AMOLED zaslon (u usporedbi s Mi Mixovim 6.4-inčnim zaslonom), MediaTek Helio P25 procesor, 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu. Jača verzija će imati malo bolje specifikacije: Helio X30 procesor, 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Obje verzije Mixa imaju kamere s dvije leće na stražnjoj strani (sa senzorima od 16MP i 8MP), a prednja kamera od 5MP se smjestila na samo dno.

Ne znamo točne cijene (očekuje se 200 – 250 dolara) ili dostupnost za Mix Doogee, i vrlo je vjerojatno da se neće nikada vidjeti izvan Kine. No ipak, njegovo postojanje pokazuje koliko se brzo širi trend ekrana bez ruba. Tko zna, možda će čak i impresivan zaslon na Galaxy S8 izgledati staro za godinu dana.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari