Windows Creators Update dostupan za instalaciju

Iako je novi Microsoftov Update službeno najavljen za 11. travnja, već ga sada možete instalirati na svoja računala putem njihove web stranice.

Iz ove kompanije je ranije najavljeno da će ručna instalacija korisnicima biti na raspolaganju tjedan dana prije službenog lansiranja. Prvo ćete skinuti Update Asistenta ukoliko ga već nemate, a zatim pratiti instrukcije kako biste dobili verziju 1703.

Privilegiju korištenja novog Updatea za sada imaju samo PC korisnici, a isti će kroz par mjeseci biti dostupan svim drugim uređajima. Korisnici Windows smartphonea će morati pričekati 25. travnja.

Što očekivati od ovog Updatea?

Update je već dugo najavljivan i od njega se puno očekuje, a izgleda da će najviše novosti pružiti gejmerima i kreativcima, po kojima je pak i dobio ime. Time mislimo na već ranije spomenuti Game Mode i novu 3D Paint aplikaciju, koja bi se trebala omogućiti stvaranje 3D objekata kompatibilnih sa Windowsovim headsetom za miješanu stvarnost. Ovaj Update će podržavati i sve popularnije 360° videe u filmovima i TV aplikaciji, a nudi i novu sekciju e- knjiga na Windows Storeu.

Ranije smo najavili novosti u području zaštite i sigurnosti, te Windowsov odgovor na nezadovoljstvo korisnika u pogledu nenajavljenih i dugotrajnih ažuriranja zbog kojih nekada kasnimo sa odlaskom u krevet. Pored toga, ne smijemo zaboraviti projekt NEON i promjene u dizajnu koje se sve manje spominju, a jako smo ih nestrpljivi vidjeti.

Većina novih stavki u ovom Updateu predstavlja ipak malo sitnije promjene, ali dobrodošle u svakom slučaju.

Preostaje nam skinuti novu verziju i pogledati što je sve novo, pa se fokusirati na drugi Windowsov Update najavljen isto za ovu godinu, o čemu ćemo znati više idući mjesec.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari