WhatsApp od danas prestaje raditi na milijunima mobitela

Ilustracija

Starije verzije Androida i iOS operativnih sustava od 1. veljače više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp koja je u vlasništvu Facebooka.

Iz tvrtke su poručili da je ovaj korak bio neophodan kako bi zaštitili sigurnost svojih korisnika. Pametni telefoni koji koriste operativne sustave Android 2.3.7 i starije, te iPhone iOS 8 ili starije, bit će zahvaćeni ovom promjenom.

Operativni sustavi na kojima WhatsApp neće raditi uglavnom se ne nalaze na novim uređajima, a većina korisnika će jednostavno moći ažurirati operativne sustave na svojim mobitelima kako bi i dalje mogli koristiti ovu mobilnu aplikaciju. Međutim, određeni uređaji poput iPhone 4s, koji podržavaju jedino operativni sustav iOS 7, više neće biti kompatibilni s aplikacijom.

“WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala sigurna, no istovremeno se suočava s neugodnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacijia više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima”, rekao je Ben Wood, analitičar CCS Insighta.

WhatsApp, četvrta najčešće preuzimana aplikacija desetljeća, još je 2017. godine upozorila svoje korisnike na promjene koje ih čekaju u budućnosti.

“Ovo je bila teška, no također i ispravna odluka kako bismo ljudima pružili bolje mogućnosti da ostanu u kontaktu o obitelji, prijateljima i voljenima koristeći WhatsApp”, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmjenu poruka prestala raditi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows mobitelima od 31. prosinca 2019. godine.

Komentari