(VIDEO) Pogledajte kako je Amazon napravio svoju prvu isporuku dronom na američkom tlu

Dostava je ranije dogovorena i izvršena je bez ikakve ljudske intervencije.

Prošlo je više od četiri mjeseca kada smo prenijeli vijest o prvoj dostavi dronom izvršenoj na prostoru Velike Britanije. Amazon, začetnik toga mogli bismo reći revolucionarnog poduhvata, nastavlja ono što je započeo i na američkom tlu, gdje je njihov dron obavio svoju prvu dostavu.

Tijekom jedne MARS konferencije u Kaliforniji, Amazonov Prime Air dron se spustio sa neba i dostavio kutiju punu kremi za sunčanje. Dostava je ranije dogovorena i izvršena je bez ikakve ljudske intervencije.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

Prvi je to let dronom koji je Amazon organizirao, a da je završio dostavom proizvoda krajnjim kupcima na američkom tlu. Svi prijašnji letovi su bili izvan SAD-a ili su izvršeni na kratkim relacijama u sklopu privatnih posjeda.

Iako su brojne druge kompanije također eksperimentirale sa ovakvim načinom dostave, izgleda da je Amazon tu najozbiljnije “zagrizao” i ozbiljno odlučio proširiti ovu vrstu usluge na širu klijentelu. Google, Walmart, Domino’s su samo neke tvrtke koje pokušavaju iskoristiti dronove u ove svrhe, međutim, mi ipak dajemo prednost Amazonu u pogledu ozbiljnosti i njihovih stvarnih mogućnosti.

Izvor: TheNextWeb

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari