Video: Bioničke leće dat će vam nadljudski vid, a naočale postaju stvar prošlosti

Ocumetics Bionic Lens proizvod je koji će promijeniti način na koji gledamo na život. Doslovno.

Ovim bioničkim lećama vid se poboljšava sa savršenog na nadljudski, dok u isto vrijeme eliminiraju očnu mrenu i dioptriju. U idealnom slučaju, ove leće ugradili biste u oči kad se potpuno razviju, oko 25. godine života, što je slično ograničenjima laserskih zahvata. Ono što ih izdvaja od svih drugih je činjenica da ove leće ne stavljate preko svojih postojećih očnih leća, več ih ugrađujete umjesto njih. Ukoliko sad vidite neki tekst s 10 metara, s ovim lećama vidjet ćete ga s 30 metara.

dnews-files-2015-05-bionic-lens-implant-improves-vision-670-jpg

Je li ovo bolan proces? Nevjerojatno, ali nije. Kad budu potpuno razvijene, ovaj zahvat ugradnje će trajati samo osam minuta. Leća napravljena po mjeri bit će ugrađena u oko pacijenta, gdje će proraditi za 10 sekundi,  i ne samo ispraviti već poboljšati vid iznad granica mogućeg danas.

Bioničke leće trenutno prolaze klinička ispitivanja, a očekuje se da će prve ugradnje početi za dvije godine.

Kad su ga pitali kako se sjetio ove ideje, dr. Webb, izumitelj ove očne revolucije rekao je: ”Cijeli život nosim naočale, prolazim tu borbu i snosim posljedice njihove nepraktičnosti. Kao dječak obožavao sam filmove s kaubojima, a oni nikad nisu nosili naočale. Zašto svi ne bismo imali pravo na savršen vid?”

Pogledajte video i saznajte sve dostupne detalje o bioničkim lećama, te u komentarima recite biste li ih vi ugradili u svoje oči?


Komentari