Viber slavi sedam godina besplatnog i sigurnog povezivanja svijeta

Svjetski tehnološki lider s područja instant messaging aplikacija obilježava 7. godišnjicu rada – potvrdivši da poštivanje privatnosti korisnika nije prepreka za privlačenje novih korisnika i rast prihoda

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, razvijena od strane tvrtke Rakuten Viber, slavi svoju 7. godišnjicu postojanja, ponovno ističući da im je cilj, prije svega, besplatno i sigurno spajati ljude širom svijeta – bez obzira tko su ili odakle dolaze. Napori koje su uložili kako bi ostali posvećeni tim vrijednostima isplatili su se kroz značajan porast broja korisnika i prihoda, a sve to bez zarade na prodaji korisničkih podataka, što predstavlja velik izazov i drugim tvrtkama iz te sfere.

Viber je u travnju 2016. među prvima uveo potpuno obostrano šifriranje podataka, čime je potvrdio da privatnost i sigurnost korisnika čine srž vrijednosti njihove usluge. Sva je komunikacija putem Vibera automatski zaštićena, što znači da nitko – čak ni sam Viber – nema pristup sadržaju poziva ili poruka. To također znači da Viber svoje korisnike ne svrstava u ciljne skupine prema sadržaju razgovora, informacijama koje dijele ili brandovima koje spominju, kao što to čine druge slične aplikacije. Zaštita korisničkih podataka nešto je na što se Rakuten Viber obvezao od samog početka, a postojana korisnička aktivnost dokazuje da se pridržavanje tih principa uspješno odrazilo na isticanje Vibera ispred konkurencije.

viber

“Tijekom proteklih 7 godina, Viber je doživio izvanredan rast. Ove se godine naša baza korisnika povećala za 20%, dok su nam se prihodi udvostručili,” izjavio je CEO Rakuten Vibera, Djamel Agaoua. “Kroz taj smo period uspješno zadobili povjerenje i vjernost naših korisnika, kao i uspješno odgovorili na izazov pretvaranja besplatne usluge u prihod. To nam je omogućilo posvetiti se daljnjem razvoju inovacija, uz ozbiljno shvaćanje potrebe naših korisnika za privatnošću i sigurnom komunikacijom. Iduće ćemo godine predstaviti nove oblike usluga koje će ubrzati i grupnu i 1-na1 komunikaciju, a što se daljnjih planova tiče, cilj nam je i dalje biti prva aplikacija koju naši korisnici pokrenu kad se probude, putem koje mogu komunicirati slobodno i otvoreno, bez ikakvih kompromisa po pitanju sigurnosti i privatnosti.”

Prigodom proslave 7. godišnjice postojanja, Viber na svojoj platformi u znak zahvale vjernim korisnicima poklanja darove u vrijednosti od 7 milijuna dolara. Korisnici koji se pretplate na službeni chatbot aplikacije kvalificirat će se za primanje raznih nasumično odabranih darova, vrijednosti od 0.50 do 3 dolara Viber Out kredita ili besplatno preuzimanje bilo kojeg od najpopularnijih sticker paketa.


Komentari