VAŽNO UPOZORENJE: Zahvaljujući OVOME saznajte prisluškuje li vas šef! (VIDEO)

sachtimes.com

Među raznim novostima koje će se naći na još neobjavljenoj verziji iOS-a 9.3, bit će i mogućnost da ih se upozori kada god ih njihovi poslodavaci špijuniraju!

Najnovija beta verzija neobjavljenje verzije iOS-a 9.3, korisnike iPhone-a upozorit će kada god ih njihovi poslodavaoci špijuniraju, piše The Independent. Tako se naime, prikazuje mala poruka na telefonima kojima se upravlja pod appleovim Programom za upis uređaja, koji omogućuje firmama da koriste i upravljaju velikim brojem telefona.

“Ovim iPhoneom upravlja vaša organizacija”, piše poruka na zaključanom ekranu. Informacije o uporabi objašnjavaju kako IT odjel tvrtke može u svakome trenutku pratiti i locirati uređaje kojima se upravlja preko ovog softvera.

Svakako treba imati na umu kako sama poruka ne znači da se taj konkretan uređaj baš tada prati, kao i da se ne mogu promijeniti postavke u vezi praćenja, već da to može samo vlasnik uređaja, tj. tvrtka.

No, podsjeća korisnike da osobne informacije nisu sigurne u uređaju koji je u vlasništvu njihovog poslodavca.

Obavijest o praćenju nalazi se u beta verziji novog iOS-a,  što znači da ga Apple može još ukloniti prije nego što puna verzija izađe u javnost.


Komentari