Vaš smartphone se pregrijava? Ovo bi mogli biti uzroci

FOTO: Pixabay

Smartfoni izašli u ovoj i prošloj godini jednostavno se ne mogu pregrijavati zato jer im je ekran podešen na najveću svjetlinu, što znači da moraju postojati neki drugi razlozi, piše tportal.

Ako se vaš Androd pregrijava pri normalnom korištenju poput poruka ili pregleda bilješki, vrijeme je za pronalaženje uzročnika, no ako se ohladi nekoliko minuta nakon korištenja, to se smatra normalnim. Tim rečeno, evo nekoliko simptoma za koje možete optužiti kameru svojeg Androida.

Pregrijavanje zbog kamere

Uređaji koji imaju ugrađenu kameru visoke kvalitete ponekad se pregrijavaju nakon intenzivnog korištenja kamere. Pojava nije česta i obično je vezana uz postavke. Primjerice, povećanu temperaturu može uzrokovati visoka rezolucija snimanja, velik broj sličica u sekundi, svjetlina ekrana i konačno – temperatura same okoline. Dobar primjer pregrijavanja uzrokovanog kamerom je situacija gdje korisnik snima video dok je smartfon u maskici i sve to radi na otvorenom suncu.

Pripazite na malware


Tvorce malwarea za smartfone ne zanima dobrobit vašeg Androida, već samo podaci koji se u njemu nalaze. Ako mislite da je vaš smartfon zaražen, instalirajte antivirus i obavite skeniranje.

Muka po maskici

Ako maskica nema otvor za pregrijavanje, ona može pregrijati uređaj. Brojne maskice napravljene su od plastike ili imaju plastične dijelove. Čak ni kožne ne pomažu previše, pogotvo ako ‘prigljuju’ većinu vašeg telefona. Kada se vaš uređaj pregrije, on se hladi tako da ispušta toplinu, što znači da prisutnost maskice tu proceduru može usporiti. Ako je vaš telefon ‘osjetljiv’ na maskice, morat ćete napraviti kompromis koji vam možda neće biti drag, a to je vađenje uređaja iz zaštite koja štiti od mehaničkih oštećenja.

A žica punjača?

Ako imate telefon kojeg ste često punili do sto posto, postoji šansa da će se pri punjenju povisiti njegova temperatura. Ako se radi o ispravnom uređaju, pregrijavanje pri punjenju ne bi smjelo biti zamjetno. Ako ispravan telefon koji se pregrijava pri punjenju, postoji šansa da je problem u ulazu za punjač, samom punjaču ili kabelu.

Komentari

loading...
-->