Usporedba dimenzija najpoželjnijih mobitela današnjice

Svakodnevno dobivamo nove informacije o Samsung Galaxy S8 i S8+ uređajima, a odnedavno smo saznali pouzdane informacije o veličini i ostalim specifikacijama tih uređaja. Kako je veličina i dizajn jedan od ključnih elemenata uspjeha svakog novog uređaja, predstaviti ćemo vam usporedbu dimenzija najpoželjnijih mobitela današnjice.

Sa najavljenim dimenzijama od 148,9 x 68 mm i 159 x 74 mm, S8 i S8+ su svakako kompaktniji uređaji od najnovijeg Appleovog iPhonea 7+, koji je od S8+ malo kraći (0,8mm) ali zato dosta širi – 3,9 mm. Nadolazeći Samsungovi modeli će pak podržavati jako veliki ekran u odnosu na veličinu uređaja (84,4 odnosno 88,6% screen-to-body ratio). Čak 6,2 inča kod S8+ je daleko više od od ostatka konkurencije.

Usporedbe dimenzija najpoželjnijih mobitela

LG-ov G6 će vam praktički jednako sjedati u ruku kao i Galaxy S8, a ogromni S8+ izgleda veliko čak i pokraj Googleovog Pixel XL uređaja. Najvećim dimenzijama se može pohvaliti Huaweijev Nexus 6P (159,9 x 77,8 mm), ali ne i najvećim ekranom – “samo” 5,7 inča. Apple se nije išao “dokazivati” velikim dimenzijama dvoje 7-ice, koja je za čak 2 cm manja od ranije spomenutih “divova”, ali su, naravno, isto nadoknadili sa 7+ modelom. Dimenzije iPhonea 8 još nisu poznate, a očekivane veličine ekrana su 5,8, 5,5 i 4,7 inča.

Usporedimo još i debljinu uređaja. Ako volite što tanji mobitel, onda će vam od svih modela sa slike najviše odgovarati Huawei P10, sa debljinom uređaja od 7 mm (isto je i kod P10 plus modela), a samo jedan milimetar više nalazimo kod Appleovog iPhonea. S8-ica je na 7,3 mm, a S8+ i G6 na 7,9 mm.

 

 

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari