Telefónica Chile odabrala Ericsson za razvoj jezgrene mreže

Operator Telefónica Chile odabrao je Ericsson za potpunu virtualizaciju svojih mrežnih funkcija te tako postao prvi čileanski operator koji će koristiti virtualiziranu jezgrenu mrežu. Ericssonovo rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Functions Virtualization – NFV) omogućit će fleksibilnu transformaciju mreže u skladu sa zahtjevima vezanim uz 5G i IoT. Omogućuje bržu ponudu inovativnih proizvoda i usluga na tržištu za niz primjena.

Telefónica Chile, najveći mobilni operator i pružatelj internetskih usluga u Čileu odabrao je Ericsson za potpunu virtualizaciju svoje jezgrene mreže.

U potpunosti virtualizirana jezgrena mreža operatoru će omogućiti bržu ponudu inovativnih proizvoda i usluga na tržištu povezanih s korisničkim slučajevima iz područja 5G i Interneta stvari (Internet of Things – IoT).

Sukladno ugovorenom, Ericsson će implementirati rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija, uključujući virtualni EPC, virtualni IMS, virtualni AAA i NFVi. Ovo će čileanskom operatoru osigurati najveći broj virtualiziranih telekomunikacijskih aplikacija u okolini u kojoj korisnici dijele zajedničke resurse pod nazivom UNICA.

Nicolás Brancoli, odgovoran za kupce u južnom dijelu Latinske Amerike u Ericssonu kaže:

“Kao tržišni lider u ključnim 5G tehnologijama poput NFV i SDN, Ericsson operatorima širom svijeta pomaže u razvoju postojećih mreža na putu prema 5G. U sklopu ovog projekta operatoru Telefónica Chile isporučiti ćemo prvu jezgrenu mrežu u Čileu spremnu za 5G što će mu omogućiti dodatno osnaživanje liderske pozicije u regiji u budućnosti.”

Ericsson će virtualizirati sve telekomunikacijske aplikacije u UNICA-i, uz tri podatkovna centra u radu širom zemlje. Instalacija, upravljanje projektima , optimizacija mreže, izobrazba i usluge upravljanja također su dio ugovora. Završetak projekta i početak rada očekuje se u drugom tromjesečju 2018. godine.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle Ericsson je svjetski lider u komunikacijskim tehnologijama i uslugama te ima sjedište u Stockholmu, Švedska. Ericssonovu organizaciju čini 111.000 stručnjaka koji kupcima u 180 zemalja omogućuju inovativna rješenja i usluge. Zajedno izgrađujemo još povezaniju budućnost u kojoj će svatko i svaka industrija biti osnažena da postigne svoj puni potencijal. Prihod od prodaje u 2016. godini iznosio je 24.5 milijardi US dolara. Ericsson je uvršten u kotacije na burzi NASDAQ OMX u Stockholmu te u sustavu NASDAQ New York.

Ericsson Nikola Tesla je pridruženi član korporacije Ericsson koja predvodi i podržava suvremene načine komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju prodaju i marketing, istraživanje i razvoj, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja, usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući mobilni Internet te sistemsku integraciju složenih sustava u svim segmentima poslovanja. Kompanija osigurava inovativna ICT rješenja koja unaprjeđuju život ljudi i stvaraju novu vrijednost. Dionicama Ericssona Nikole Tesle trguje se na Redovitom tržištu Zagrebačke burze pod burzovnim simbolom ERNT-R-A[/box]


Komentari