Tele2 se očitovao po pitanju prodaje broja koji je već bio u opticaju

Mob.hr

 Iz spomenute tvrtke odgovorili su na naš upit.

Nakon što je portal Zagreb.info objavio žalbu oštećene korisnice usluga teleoperatera Tele2, iz spomenute tvrtke odgovorili su na naš upit o očitovanju o ovom slučaju.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Slučaj na temelju kojeg ste napisali članak izolirana je situacija. Došlo je do pogreške i sada detaljno utvrđujemo što je uzrokovalo ovu situaciju. Doista nam je žao i korisnici smo se odmah ispričali te ponudili obeštećenje zbog neugodnosti koja se dogodila.

Naime, broj koji je korisnica dobila prilikom kupnje bio je u Tele2 mreži, ali je prenesen k drugom operateru.

U takvim se situacijama (prijenos broja) broj ostavlja na čuvanju, te se nakon šest mjeseci ukida. Iz informacija koje imamo u ovom trenutku radi se o zaista izoliranom slučaju i to zbog tehničkih poteškoća koji su taj cijeli dan bili prisutni u našoj mreži.

Zbog toga navedeni broj nije bio automatski obrisan te je sada nakon dulje vremena slučajno pušten u prodaju. Na grešci koja nam se dogodila smo se klijentici ispričali, te joj osigurali obeštećenje. Dokaz o navedenom nalazi se u pisanoj komunikaciji s korisnicom koji Vam možemo dostaviti na uvid.

Želimo još jednom napomenuti kako je ovo izoliran slučaj. Stoga nas je posebno neugodno iznenadila vaša objava napisana u izrazito senzacionalističkom tonu, bez da je pri objavi sačekan odgovor od strane Tele2.

Naime, upit ste slali u nedjelju te ste članak objavili bez našeg očitovanja i to samo nekoliko sati nakon slanja upita, što se svakako kosi sa svim pravilima struke. Stoga se postavlja sasvim opravdano pitanje je li takav način objavljivanja članka doista bio u interesu pravovremenog i istinitog informiranja javnosti ili pukog senzacionalističkog novinarstva“, stoji u priopćenju iz tvrtke Tele2.

>>>Kakav potez: Tele2 napravio nevjerojatnu grešku, a financijske posljedice snosio je – korisnik!


Komentari