TEHNOLOŠKO UNAPRJEĐENJE: Microsoft povećava investicije u računarstvo u oblaku u Europi

Povodom značajnih ulaganja tvrtke Microsoft u računarstvo u oblaku u Europi, CEO Satya Nadella i predsjednik Brad Smith danas su u Dublinu podijelili novosti o tijeku tih događaja.

Nadella je izjavio da je Microsoft više nego udvostručio svoj kapacitet u oblaku u Europi u posljednjih godinu dana. Također je istaknuo kako je tvrtka do sada uložila više od 3 milijarde američkih dolara diljem Europe te da Microsoft namjerava isporučivati Microsoft Cloud iz podatkovnih centara u Francuskoj, s početkom u 2017.

Nove investicije u cloudu pomažu klijentima – uključujući Ministarstvo obrane Velike Britanije, Renault-Nissan, Irsku izvršnu zdravstvenu službu i ZF iz Njemačke – da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u cloud te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost europskih podataka.

Nastavljajući svoje nastojanje da cloud učini pouzdanijim, odgovornijim i inkluzivnijim, Microsoft je također izdao novu knjigu pod naslovom “Cloud za javno dobro”. Ove novosti su predstavljene u Dublinu gdje su dvojica čelnika započeli četverodnevni posjet Europi kako bi se susreli s poslovnim i političkim vođama.

“Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu clouda kako bismo zadovoljili rastuću potražnju europskih kupaca i partnera”, rekao je Satya Nadella, CEO tvrtke Microsoft. “Izgradnja globalne, pouzdane, inteligentne cloud platforme je jezgra naše misije da osnažimo svaku osobu i organizaciju na planeti da postignu više. Nikada nije bilo bolje vrijeme za organizacije diljem Europe da iskoriste novi rast i priliku s Microsoft Cloudom”.

Microsoft Cloud, uključujući Azure, Office 365 i Dynamics 365, kupcima nudi pouzdanu globalnu infrastrukturu s 30 postojećih i 36 je najavljenih podatkovnih centara – više nego bilo koji drugi veliki pružatelj usluga u oblaku u Europi i svijetu.

Kao doprinos raspravi o važnosti clouda, Microsoft je danas publicirao i knjigu “Cloud za javno dobro” koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u cloud tehnologije kao i njena uključenost. Teme uključuju vještine budućih generacija, unaprjeđenje sigurnosti i privatnosti u digitalnom dobu, održivi okoliš, sigurnost zajednica te osiguranje bolje budućnosti za nove naraštaje. Pojedine preporuke odnose se na izazove kao što su prekidi tijeka podataka koji mogu narušiti pružanje nekih društveno važnih usluga, zaštita osoba od online prevara i iskorištavanja te osiguranje da osobe s poteškoćama imaju pristup e-uslugama lokalnih i nacionalnih vlasti.

“Cloud ima potencijal riješiti neke od najvećih svjetskih izazova i kao što je to slučaj sa svim tehnološkim unaprjeđenjima postavlja u prvi plan važna pitanja za društvo”, rekao je Brad Smith, predsjednik Microsofta.

“Moramo zajednički raditi na tome da napravimo cloud za javno dobro. Nadamo se da će ideje iz ove knjige pomoći većem korištenju tehnologije, istovremeno vodeći računa da nitko nije zakinut”, dodao je.

Više o knjizi “Cloud za javno dobro“ može se naći na linku.


Komentari