Sony odbacuje Premium Standard klasu pametnih telefona

Sony je potvrdio da povlači Premium Standard klasu uređaja iz svoga portfolija i primarno se fokusira na proizvodnju flagship klase uređaja koji bi trebali ostvariti bolju prodaju.

Novosti dolaze sa Sony 2017 Investor Day-a i Xperia Bloga. Na blogu se poručuje da ne trebamo očekivati nasljednike Xperia X i Xperia Compact modela. Ti su uređaji prošlogodišnji “predstavnici” Premium Standarda respektabilne kvalitete, ali slabe pozicioniranosti na tržištu – nisu tradicionalni mid-range modeli a i daleko su od pravih flagship uređaja.

Xperia X donosi 5-inčni 1080 display, Qualcomm Snapdragon 650 šestojezgreni procesor i 3GB RAM-a, ali se nije uspjela u potpunosti nametnuti kupcima van Japana. To je veliki problem ove kompanije s obzirom na činjenicu da njihovi Premium Standard uređaji pogađaju 85% planiranog volumena ciljane publike unutar Japana, a taj postotak na međunarodnom tržištu pada na samo 31% .

Izgleda da je ova odluka dobra stvar za kompaniju, pogotovo kada se malo bolje pogledaju njihove pomalo zbrkane linije uređaja. Više bolje definiranih razina proizvoda će učiniti i kupce manje konfuznima, čime će kompanija lakše pogađati ciljanu publiku.


Iz svega se da iščitati da Sony želi ozbiljno igrati na međunarodnom tržištu. Želi se ojačati brend u istočnoj Aziji, Bliskom istoku i Europi. Osim toga, iz Sonyja poručuju da ozbiljno računaju i na sjeverno-američko tržište, što će ipak zahtijevati dosta investiranja i snažniji napor.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari