Snapchat zabilježio velike gubitke u prvom kvartalu 2017.

en.wikipedia.org

Izgleda da je Snapchat odlučio prodati svoje dionice u pravom trenutku.

Vrijednost Snapchata smanjila se za 26,5%, a prošlog mjeseca tvrtka je zabilježila neto gubitak od 2,2 milijarde dolara za prvo tromjesečje, što je smanjilo dionice na iznos ispod 20 milijardi dolara. Iako su se udjeli od tada počeli oporavljati, druga četvrtina također može donijeti loše vijesti.

Za prva dva mjeseca drugog kvartala, godišnja preuzimanja aplikacije Snapchata padaju za 22%. Za tvrtku čija je vrijednost porasla s 800 milijuna dolara u lipnju 2013. na trenutnu vrijednost od 23 milijarde dolara, ovaj pad čini se zabrinjavajućim. Korisnici Apple iPhonea imali su najveći pad u preuzimanjima Snapchata koji iznosi 40%.

Jedan analitičar napominje kako se preuzimanja Snapchata usporavaju jer su Facebook, Instagram i druge aplikacije za slanje poruka nastavile kopirati neke od Snapchatovih značajki, osobito značajku “Priče”. To korisnicima omogućuje prikaz serije videozapisa ili fotografija povezanih u obliku “Priče”. Također je kopirana značajka “Snapchat Lenses”. To omogućava korisnicima da uhvate selfie i mijenjaju svoje lice u policajca na motoru, psa, neku vrstu vanzemaljca te u druga stvorenja.

Snapchatova prva slava bila je značajka koja je omogućila korisnicima slanje poruka koje bi nestale 10 sekundi nakon otvaranja. Tvrka je uklonila automatsku značajku samouništenja od 10 sekundi i sada omogućuje da poruke ostanu na zaslonu sve dok ju primatelj ne odluči odbaciti.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari