SAMSUNG UPOZORAVA: ‘Isključite Galaxy Note 7, mogao bi eksplodirati’

Twitter

Ovaj model povučen je s tržišta, a proizvodnja novih je obustavljena. 

Samsung je upozorio vlasnike modela Glaxy Note 7  diljem svijeta da isključe i ne koriste svoje uređaje dok se ne završi istraga o uređajima kojima su eksplodirale baterije. Uz to, južnokorejska tvrtka će i obustaviti prodaju tog telefona, javlja BBC. 

I zamjenski uređaji eksplodiraju

Prošlog mjeseca Samsung je povukao s tržišta 2,5 milijuna ovih modela telefona nakon prijavljenih slučajeva eksplozija baterija u njima. Tada su iz Samsunga uvjeravali kako su zamjenski uređaju sigurni za korištenje. Čini se da to nije tako jer se zamjenskim uređajima, koji su proglašeni sigurnima, dogodilo isto.

Svjedok iz Kentuckyja kazao je da se probudio u zadimljenoj sobi nakon što mu se zapalio zamjenski Note 7. Nekoliko dana prije putnici i posada jednog zrakoplova u SAD-u morali su biti evakuirani jer se Note 7 zapalio.

“Budući da nam je sigurnost potrošača na prvom mjestu, Samsung će zatražiti od svih partnera u svijetu da zaustave prodaju i zamjenu Galaxy Notea 7 dok istraga ne bude privedena kraju”, priopćili su iz Samsunga.

twitter
twitter

Razlog je greška na bateriji

“Potrošači koji imaju originalni ili zamjenski Galaxy Note 7 trebaju isključiti uređaj i prestati ga koristiti”, dodaje se u priopćenju.

Osim toga, južnokorejsko Ministarstvo prometa je poručilo da korisnici ne bi trebali koristiti ili puniti svoje Galaxy Note 7 u zrakoplovima. Problem je u tome, kažu stručnjaci, što pametni telefoni imaju litijske baterije kako bi bili manji, učinkovitiji i brže se punili.

Pretpostavlja se da kod Samsungovog modela do kratkog spoja dolazi jer su negativne i pozitivne elektrode preblizu što izaziva pregrijavanje baterije, a zatim “eksploziju” i rastapanje uređaja.

Twitter
Twitter

U svijetu 2,5 milijuna korisnika

Čak 2,5 milijuna korisnika bit će pogođeno povlačenjem Notea 7 s tržišta. Kako govore Samsungovi podaci, u Europi je prodano oko 45 tisuća primjeraka, a više od 75 posto već je zamijenjeno istim ili nekim drugim Samsung modelom.

>>> ZBOG EKSPLOZIVNIH BATERIJA: Samsung će za stotinjak Hrvata besplatno zamijeniti model Galaxy Note S7

>>> EKSPLOZIVNE BATERIJE SAMSUNGA: Opoziv nekoliko milijuna prodanih uređaja (FOTO)


Komentari