REKORDNIH 500 SUDIONIKA: Počela konferencija Advanced Technology Days 12

Konferencija Advanced Technology Days 12 počela je u zagrebačkom Hypo centru gdje je okupila najveći broj sudionika do sada, čak 500, što je 25 % više nego prošle godine.

Konferencija ove godine predstavlja brojne stručne predavače, među kojima je i 13 stranih predavača, fokusirana je na cloud tehnologije i digitalnu transformaciju te donosi novosti unutar Windows 10, Windows Servera 2016 i System Centra 2016 te sigurnosti podataka u oblaku.

U uvodnom govoru Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i BiH kazao je kako Microsoft aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici te pomaže svojim partnerima koji prodaju cloud, njih čak 280, da svoja rješenja bazirana na Microsoft cloud tehnologijama prodaju diljem svijeta te je naglasio i važnost usavršavanja:

“Za IT inženjere izuzetno je važno da redovito stječu nova znanja i vještine jer će, uz poznavanje tehnologije, sve više morati poznavati i poslovne procese kako bi svojim tehničkim vještinama mogli stvarati inovacije.”

„ATD svojom 12-tom inkarnacijom ulazi u drugo desetljeće postojanja (jedne smo godine imali dvije konferencije). Prošle smo godine rapidno narasli na 400 sudionika, ove se godine ta brojka popela i iznad 500. Obzirom na to da Konferencija traje dva dana, po mnogim mjerilima postajemo najveći zagrebački tehnološki događaj i mjesto gdje se mogu čuti najsvježije novosti iz svijeta tehnologije, koje sada obuhvaćaju i cijeli jedan niz ne-Microsoftovih priča, primarno vezanih uz računarstvo u oblaku. Dugoročno gledano, želimo postati centralno mjesto na kojem će IT inženjeri svih profila kao i marketinški stručnjaci crpiti inspiraciju za nove projekte kako bi transformirali svoje organizacije u eri digitalizacije“, rekao je Tomislav Tipurić, direktor Konferencije, te istaknuo kako tehnologije otvorenog koda danas imaju ogroman značaj u Microsoftovom cloud svijetu.

Demo prezentacije

Nakon uvodnih govora, uslijedile su demo prezentacije. Bartolomiej Zass, Azure Technology Solution Professional u Microsoftu, pokazao je demo na Azure Linux Web Apps servisu koji je trenutačno u public previewu, dok je Ilija Ranogajec, Cloud sistem inženjer u Combisu, predstavio nadolazeći servis unutar već dobro poznatog Operations Management Suitea koji automatski otkriva aplikacijske komponente na Windows i Linux sustavima te mapira komunikaciju između povezanih servisa.

Igor Pavleković iz Microsofta predstavio je komunikaciju pomoću Microsoft Teamsa, najnovijeg alata za povećanje produktivnosti i kolaboracije u okruženju baziranom na instant komunikaciji u programima Office365, te u Visual Studio Teams Services.

Petra Čiček iz Microsofta govorila je istraživanju o poslovnom utjecaju implementacije zrele podatkovne strategije na tvrtke te o tome kako Microsoft može pomoći u prihvaćanju kulture digitalne transformacije.

Komentari

Komentari

loading...