PROGLAŠENI NAJBOLJIMA NA SVIJETU: Novi Googleovi pametni telefoni uskoro u prodaji

FOTO: Screenshot / YouTube

Googleovi pametni telefoni Pixel i Pixel XL uskoro će se naći u prodaji, a novinar Wireda specijaliziran za gadgete proglasio ih je najboljim mobitelima na svijetu.

Cijena telefona iznosi 650 dolara za Pixel, odnosno 770 dolara za Pixel XL. Bit će dostupan u plavoj, crnoj i srebrnoj boji s 32 ili 128 GB prostora (bez ulaza za memorijske kartice), a David Pierce testirao je XL verziju.

Testiranje Google asistenta

Nedugo nakon što je u ruke dobio svoj Pixel XL, David Pierce putovao je u Kolumbiju, a to je bio savršeni način za testiranje Google asistenta koji mu je služio kao vodič, prevoditelj i istraživač. “Znao je gdje trebam ići, kako tamo doći te kako se vratiti”, tvrdi David, prenosi Index.hr.

Vrhunska kamera

David je jednu noć proveo u pustinji Tatacoa, a vraćajući se u civilizaciju, prolazio je kroz krajolike koji kao da su prizivali fotografiju. Ispucao je stotine fotografija, a kamera od 12 megapixela nadmašila je, ne samo sva njegova očekivanja, već i bilo koju drugu kameru koju je dosad isprobao. Boje, oštrina i dinamika nadomještaju zoom koji donosi iPhone 7 Plus, no i bez njega, fotografije su sjajne. Da stvar bude bolja, sve se automatski sprema u Google Photos na Googleovom cloud servisu, besplatnim i neograničenim prostor za pohranu fotografija visoke rezolucije.

Nije vodootporan

Najveća zamjerka Pixelu je da nije otporan na vodu. Isto tako, ima samo jedan zvučnik. No, to većini ljudi ionako nije bitno. Iako je Pixel najkoherentniji Android dosad, iOS je i dalje jednostavniji za korištenje.

Što se tiče specifikacija, Pixel je spreman za Daydream, Googleovu platformu za virtualnu stvarnost, a koristi Android 7.1 Nougat operativni sustav. Baterija traje sedam sati, a puni se za petnaestak minuta (manji model 2770 mAh, a veći 3450 mAh).


Komentari