Predstavljen Lens – umjetna inteligencija u vašem fotoaparatu koja može prepoznati objekte

Ambiciozan i svestran projekt.

Google je na svojoj I/O konferenciji najavio da radi na novom obliku umjetne inteligencije pod nazivom Google Lens, koji razumije ono što gledate i može vam pomoći pružanjem relevantnih odgovora.

Uz pomoć Lens-a, Google Assistant moći će identificirati objekte koji vas okružuju i izvršiti radnje na temelju različitih Googleovih aplikacija.

Na primjer, ako gledate cvijet kroz kameru, Lens vam može preko Google pretraživača slika pomoći kod prepoznavanja tog cvijeta.

Projekt se čini vrlo ambicioznim i svestranim. Scott Huffman, potpredsjednik inženjerstva za Assistenta, rekao je da bi se Lens također mogao koristiti za stvari kao što je prevođenje japanskog uličnog znaka ili za identificiranje nepoznate hrane. Huffman je rekao da Lens olakšava razgovor između korisnika i Assistenta pomoću vizualnog konteksta i učenja stroja.

Neke od značajki još su složenije i korisnije. Ako se na mobitelu želite povezati s WiFi mrežom, možete usmjeriti kameru na sigurnosne podatke, a Assistent će obaviti ostatak posla.

Google i ostale jake tvrtke rade puno zanimljivih stvari sa umjetnom inteligencijom i već su je ugradili u dosta svojih proizvoda i aplikacija. Bit će stvarno zanimljivo pratiti u kojem smjeru i koliko brzo će se razvijati ova tehnologija.

U nastavku možete pogledati video u kojem Sundar Piachi predstavlja Google Lens na I/O konferenciji.

Izvor: TheNextWeb

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari