Povučena odluka o zabrani korištenja Uber aplikacije u Italiji

Početkom prošlog mjeseca smo prenijeli vijest o zabrani korištenja Uber aplikacije na području Italije, a istu je donio niži talijanski sud Rimu.

Nekoliko Uberovih aplikacija je bilo pod blokadom preko mjesec dana, a sada je stigla obavijest o ukidanju te odluke, prenosi Reuters.

“S radošću vas obavještavamo da ćete moći koristiti aplikaciju u Italiji”, tweetali su iz Uber Italije nakon nove odluke suda.

Talijanski vozači taksija, koji rade po strogim propisima, žalili su se na veliku štetu koju im radi ova slabo kontrolirana aplikacija za povezivanje vozača i klijenata putem mobilnih uređaja. To je rezultiralo šestodnevnim štrajkom u veljači, kasnije i odlukom o zabrani korištenja aplikacije.


Talijanska vlada je obećala do kraja godine uvesti jasna pravila koja će regulirati tržišno natjecanje između konvencionalnih taksista i drugih konkurentskih usluga.

“Oduševljeni smo u ime tisuća vozača i korisnika njihovih usluga koji će moći nastaviti koristiti Uber u Italiji. Međutim, Italija mora napraviti reformu zastarjelih zakona kako bi svi građani mogli imati koristi od moderne tehnologije”, zaključio je glasnogovornik ove kontroverzne aplikacije.

 

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari