POTPUNO NOVO ISKUSTVO SLUŠANJA GLAZBE! Lebdeći gramofoni iz Slovenije će vas oduševiti

FOTO: Press

Slušanje glazbe na gramofonskim pločama odavno je u trendu među zaljubljenicima u glazbu, a ovakav bi projekt mogao privući širu publiku.

Idejni začetnici projekta levitirajućeg gramofona kažu da se ideja izrodila iz želje da poznatim objektima pristupe na neuobičajen način.

Glavni cilj ovog projekta je ponuditi slušateljima potpuno novo iskustvo slušanja glazbe, i uvjeriti ih da tradicija i suvremenost ne moraju nužno biti suprotstavljeni pojmovi.

Prototip gramofona prvi je put je predstavljen javnosti prije nekoliko dana u ljubljanskoj Modernoj galeriji, a pokrenuta je i Kickstarter kampanja na internetu kojoj je cilj prikupiti dovoljno sredstava za masovnu proizvodnju ovog gramofona. Tajna uspjeha u levitaciji ploča krije se u korištenju vrhunske tehnologije putem koje se postigla magnetska levitacija, ali i uspjela zadržati precizno okretanje ploče. Osim atraktivnih svojstava, ovakav gramofon će vam pomoći i u očuvanju vaših ploča, budući da je napravljen tako da štiti ploču od grebanja i maksimalno čuva gramofonsku glavu.


Komentari