Ovaj izraelski startup ima bateriju koja može napuniti električni automobil za 5 minuta

Izraelski startup StoreDot je napravio puno zanimljivih stvari s tehnologijom baterija, ali ono što su  pokazali na CUBE Tech Fairu u Berlinu je za povijesne knjige.

Tvrtka pokreće svoju novu tehnologiju FlashBattery, s kojom obećavaju da ćete moći napuniti električni automobil u samo pet minuta.

Njihova baterija ne koristi tradicionalne Litij-ionske ćelije. Umjesto njih baterija ima više slojeva nano materijala i organskih spojeva kako bi mogla omogućiti ultrabrzo punjenje.

Dok su trenutni proizvođači baterija usmjereni na što veću dugotrajnost, StoreDot-ova FlashBattery tehnologija se, prije svega ostaloga, bazira na što bržem punjenju.

Na ovakav dizajn baterija se počinje fokusirati još nekolicina drugih proizvođača. Primjerice, Teslinim SuperCharger postajama treba najmanje 75 minuta da napune bateriju od 0% do 100% i svakako bi im dobro došla tehnologija ultrabrzog punjenja.

U izjavi, dr. Doron Myersdorf, suosnivač i CEO StoreDot-a, rekao je: “Brzo punjenje je glavna stvar koja nedostaje kako bi električna vozila postala sveprisutna”.

StoreDot također uvjerava da je FlashBattery sigurniji od trenutnih baterija koje se koriste u električnim automobilima jer nisu zapaljive i imaju veću temperaturu izgaranja.

Ako je to istina – onda je to sjajna vijest! U 2013. godini Teslu je potresla vijest o nekoliko automobila S modela koji su se zapalili, uzrokujući pad cijena dionica i prisiljavajući izvršnog direktora Elona Muska na pisanje otvorenog javnog pisma.

https://www.youtube.com/watch?v=q0kjI08n4fg

StoreDot, koji je do sada prikupio 66 milijuna dolara investicija, želi svoju tehnologiju staviti i u pametne telefone. U tom slučaju ćete osim ultrabrzog punjenja dobiti i veću sigurnost da se baterija neće zapaliti ili eksplodirati.

Tvrtka očekuje da će se njezine baterije proširiti tržištem u naredne tri godine. Dakle, nemojte biti previše šokirani ako će vaš sljedeći telefon imati jednu od ovih baterija.

Izvor: TheNextWeb

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari