Opera u svoj preglednik ubacuje popularne chat aplikacije

Opera u svojim novim ažuriranjima nastoji olakšati svakodnevnu komunikaciju svojih korisnika tako što će unutar preglednika biti integrirane neke od najpopularnijih chat aplikacija.

Od sada ćete pokretanjem Opere moći pristupiti Facebookovom Messengeru, WhatsAppu i Telegramu, i to odmah preko browserovog sidebara. Time ćete se lagano prebacivati s jedne aplikacije na drugu, zakačiti karticu za razgovore za brži pristup te koristiti prečace aplikacije kada god vam je to potrebno.

Ova nadogradnja će olakšati proces prebacivanja fileova i slika sa računala u razgovore, a za to je potrebno samo povući file i pustiti ga u ikonu aplikacije.

Slično možete raditi na desktop verzijama aplikacija, no pristup njima će ipak sada biti malo brži i jednostavniji. Npr. za pristup desktop WhatsAppu trebate otići u postavke, odabrati WhatsApp Web i očitati kod sa računala (preporuka za korištenje za one koji nisu upoznati s ovom opcijom).

Već ranije su u Operu ubačene neke zanimljive stavke, poput integriranja adblockera i slobodne VPN usluge, a s ovime se stvar zaokružuje i još više približava korisnicima.

Najnoviju verziju Opere za Mac, Windowse i Linux možete preuzeti ovdje.

 

 

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari